Ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή για την ΕΔΕ κατά αστυνομικών στην Κω και τη διαπόμπευσή τους από τον κ. Χατζημάρκο.

Ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή για την ΕΔΕ κατά αστυνομικών στην Κω και τη διαπόμπευσή τους από τον κ. Χατζημάρκο.

Άλλες εποχές και νοοτροπίες θυμίζει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση και η αντίδραση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για τους δύο αστυνομικούς στην Κω, που με δική τους πρωτοβουλία κάλυψαν λακκούβα στον επαρχιακό δρόμο  στη Μεσαριά σε σημείο μάλιστα που έχουν συμβεί αρκετά τροχαία ατυχήματα. Με επίκαιρη ερώτηση του στη Βουλή ο Γιώργος Νικητιάδης βουλευτής Δωδεκανήσου και τ.υφυπουργός  απευθυνόμενη στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τονίζει πως οι υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου «μοιάζουν να τελούν υπό τις διαταγές του κου. Περιφερειάρχη και διέταξαν ΕΔΕ κατά των αστυνομικών». Η επίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης «Αντί η πολιτεία να επαινέσει τους αστυνομικούς, ο περιφερειάρχης της περιοχής κος Χατζημαρκος αντιλαμβανόμενος την ανεπάρκεια των υπηρεσιών του και ευρισκόμενος εκτεθειμένος, επέλεξε να τους διαπομπεύσει με δημόσια ανάρτηση του, κάνοντας λόγο για «αυτοδικία» και ουσιαστικώς να ζητήσει την τιμωρία τους. Η πολιτεία σε αντίστοιχες περιπτώσεις εθελοντικής πρωτοβουλίας αστυνομικών για προστασία του δημοσίου συμφέροντος, όχι μόνο δε διέταξε ΕΔΕ αλλά επιβράβευσε, όσους αστυνομικούς, επιδίωξαν αυτοβούλως την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Απτά  παραδείγματα είναι η  βράβευση από τον προκάτοχο του κ.Χρυσοχοΐδη,  τον   κ. Θεοδωρικάκο το Φεβρουάριο του 2022 αστυνομικών που με πρωτοβουλία τους συγκεντρώθηκε χρηματικό ποσό, για να συμπαρασταθούν εμπράκτως σε ηλικιωμένο ζευγάρι, το οποίο έπεσε θύμα κλοπής με τη μέθοδο της απάτης ή σε άλλη περίπτωση, αστυνομικών που με δική τους δαπάνη αγόρασαν παπούτσια σε άστεγο πριν λίγο καιρό. Σκεφτείτε να είχε διαταχθεί και κατ’ αυτών ΕΔΕ για «αυτοδικία», κατά «παραγγελία».

Οι πολίτες αγανακτούν βλέποντας την πολιτική ηγεσία του τόπου, αντί να κάνει τη δουλειά της και να κλείνει τις λακκούβες στη συγκεκριμένη περίπτωση, να εκτοξεύει μύδρους κατά των εθελοντών αστυνομικών με νομικούς χαρακτηρισμούς που ουδόλως έχουν σχέση με τη νομική επιστήμη.

Ο κ. Νικητιάδης ερωτά τον υπουργό για ποιο λόγο ασκήθηκε ΕΔΕ στους εν λόγω αστυνομικούς και αν συμφωνεί η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι θα πρέπει να διώκονται αυτοί που εκθέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών και όχι όσοι προσπαθούν εθελοντικά να καλύψουν αδυναμίες και κενά της κρατικής μηχανής.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος Ατελείωτες ουρές ταλαιπωρίας σε συνθήκες καύσωνα για εκατοντάδες επισκέπτες στην Σενγκεν  περιμένοντας τον έλεγχο

Ενημέρωση

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών Κατασχεθήκαν 7 πλαστά δελτία ταυτότητας Συνελήφθησαν το μεσημέρι (16 Ιουλίου 2024) στην Κω,

©2020 radioproto.gr