Ερωτήματα και Αγωνία των επαγγελματιών και κατοίκων για την έναρξη της τουριστικής σεζόν στην Ζία

Ερωτήματα και Αγωνία των επαγγελματιών και κατοίκων για την έναρξη της τουριστικής σεζόν στην Ζία

Εύλογα είναι τα ερωτήματα και η αγωνία των επαγγελματιών και κατοίκων της Ζιάς τα οποία και λαμβάνω καθημερινά ως πρόεδρος κοινότητας .

Πάμε λοιπόν σήμερα να δούμε γιατί και για ποιον λόγο φτάσαμε σήμερα να είμαστε στο σημείο μηδέν και τα τουριστικά λεωφορεία να τραβούν χειρόφρενο λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν με ότι αυτό συνεπάγεται !!!

Ήταν το 2019 προεκλογικά όταν ο κύριος Νικηταράς υποσχέθηκε στους επαγγελματίες της Ζιάς ότι : Αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων του ως Δήμαρχος θα νομιμοποιούσε το πάρκινγκ και θα ξεκινούσε άμεσα τη μελέτη κατασκευής του χώρου έτσι ώστε τα λεωφορεία να σταθμεύουν στην είσοδο του οικισμού!!!

Συμφώνα με τον κύριο Νικηταρά όπως ανακοίνωνε στους επαγγελματίες τότε , ότι η Κακή Προηγουμένη Δημοτική Αρχή δεν νομιμοποίησε το πάρκινγκ, και δεν έφτιαξε μελέτη για την αποπεράτωση κατασκευής του έργου που θα εξυπηρετούσε και την στάθμευση τουριστικών λεωφορείων στην είσοδο του οικισμού.

Ποια η αλήθεια λοιπόν σήμερα κύριε Νικηταρά ;

Ο συγκεκριμένος χώρος με απόφαση περιφέρειας είναι σφραγισμένος ως πάρκινγκ έως σήμερα ΝΑΙ η ΟΧΙ ;

Γιατί κοροϊδεύετε τους επαγγελματίες 3,5 χρόνια τώρα ;

Τον Οκτώβριο του 2021 με προσωπική μου πρωτοβουλία έγινε ανοιχτή συζήτηση στην πλατεία της Ζιάς εκεί οπού παρευρέθηκε και ο κύριος Νικηταράς (μαζί με το επιτελείο του) . Στο κλείσιμο λοιπόν της ομιλίας του υποσχέθηκε τι θα παρουσιάσει στους επαγγελματίες την επόμενη τουριστική σεζόν 2022 :

1) Το σχέδιο εκκένωσης του οικισμού .

2) Την κυκλοφοριακή μελέτη

3)Την μελέτη κατασκευής για το πάρκινγκ.

Τι από τα παραπάνω έχουν γίνει μέχρι σήμερα λίγο πριν το τέλος της θητείας Νικηταρά ;

Δυστυχώς τίποτα από τα παραπάνω , όπως και πολλά άλλα δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να μπαίνουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, να συσσωρεύονται και να φτάνουμε σε αυτό το σημείο για πρώτη φορά συμφώνα με την ανακοίνωση Σωματείου τουριστικών λεωφορείων ότι :

Τα λεωφορεία δεν μπαίνουν στον οικισμό της Ζιάς εάν δεν διασφαλιστεί η κυκλοφοριακή ρύθμιση για την αποφυγή ατυχημάτων και η οργάνωση για την άμεση εκκένωση οικισμού.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ :Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Σταθμό ο Αντιδήμαρχος Πολίτικης Προστασίας δηλώνει : Εάν ήμουν εγώ επαγγελματίας, δεν θα ανέβαινα σε ένα χωριό το οποίο θα ένοιωθα ότι, οι ψυχές που κουβαλούσα δεν θα ήταν ασφαλείς όσα και να μου έδιναν κόμιστρο.

Από την άλλη όμως ως αρμόδιος αντιδήμαρχος 3,5 χρόνια δεν βρήκε το χρόνο να συγκαλέσει και να προκαλέσει ανοιχτή συζήτηση όπως αναφέρει ο ίδιος για να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι όλοι μαζί και να συζητήσουμε διότι την συζήτηση με τους επαγγελματίες την κάνει ο δήμαρχος όπως μας εξηγεί κατά τα λεγόμενα του που προφανώς ούτε ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται τι απάντησε όπως δεν αντιλαμβάνεται και πολλά άλλα!!

Τι έπραξε λοιπόν επίσημα μέχρι σήμερα ο Αντιδήμαρχος Πολίτικης Προστασίας ;;;

Μήπως ο πολυδιαφημιζόμενος με φωτογραφίες και κάμερες δρόμος που άνοιξαν πλησίον του πάρκινγκ πριν 2 χρόνια με μια μπουλντόζα ανοίγοντας έναν δρόμο 50 μέτρων με χώμα και τον βάφτισαν ως δρόμος διαφυγής που τον χειμώνα καταστρέφεται και εξαφανίζεται , καθώς το σημείο εκείνο βρίσκεται σε επικίνδυνη κατηφορική κλήση και μάλιστα σε ένα σημείο που κατευθύνει και εγκλωβίζει ακόμα χειρότερα τους επισκέπτες σε ένα στενό δρομάκι προς Λαγούδι που με το ζόρι χωράει ένα αυτοκίνητο !!

Αυτό λέγεται σχεδιασμός ;;;

Η Προχειρότητα ;;;

ΝΑΙ στην άσκηση ετοιμότητας που έγινε πριν από λίγες ημέρες !

Η άσκηση δεν έχει όμως καμιά σχέση με το κυκλοφοριακό και το χώρο παρκινγκ στάθμευσης που αυτό είναι το κυρίαρχο και κατεπείγων !!! Πρώτα ξεκινάμε από το 1 και όχι από το 10 για να φτάσουμε στο σημείο μηδέν που είμαστε σήμερα …

Σαν να μην έφτανε αυτό ο κύριος Νικηταράς 3,5 χρόνια δεν βρήκε το χρόνο να καλέσει σε ευρεία σύσκεψη την Κοινότητα Ασφενδιού , τους Επαγγελματίες της περιοχής , το Σωματείο τουριστικών λεωφορείων ,Σωματείο ταξί , Κτελ Κω , πολιτική προστασία, Τμήμα τροχαίας , πυροσβεστική ,Δημοτική αστυνομία.

Μια συζήτηση που έπρεπε να είχε γίνει χθες , για να μην φτάσουμε σήμερα στο σημείο μηδέν . Την αποκλειστική ευθύνη την φέρει ο ίδιος ο κύριος Νικηταράς η ανευθυνότητα του ,και η ασέβεια του απέναντι στους επαγγελματίες και κατοίκους του χωριού.

Βρήκε τον χρόνο πρόσφατα να συγκαλέσει τους επαγγελματικούς φορείς ΚΩ στην αίθουσα του δημοτικού συμβούλιου για να τους πει τα νέα της τουριστικής σεζόν , και δεν έχει βρει χρόνο για το κατεπείγων που έχει προκύψει εδώ και αρκετό καιρό

σε ένα τόσο σημαντικό θέμα ! Εάν αυτό δεν λέγεται ανικανότητα διαχείρισης και προτεραιότητα ιεράρχησης καθημερινότητας ζητημάτων τότε τι λέγεται ;

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά ο κύριος Νικηταράς τρέχει πίσω από τα γεγονότα καθώς έχουν προηγηθεί : Επιστολές από επαγγελματίες για τα προβλήματα, έγγραφα υπηρεσιών πυροσβεστικής υπηρεσίας, επερώτηση του ΚΚΕ στην βουλή , Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για να μπει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, Αίτημα παράταξης Όραμα και Δράση, Αίτημα παράταξης Δύναμη Αλλαγής , Αίτημα πρόεδρου κοινότητας Ασφενδιού , Επιστολές του σωματείου τουριστικών λεωφορείων .

Ποτέ επιτελούς θα μας ενημερώσουν ρωτούν οι επαγγελματίες ;

Ποια τα μετρά πρόληψης που έχουν παρθεί ενόψει τις αντιπυρικής περιόδου έως σήμερα ;

Τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν στην Ευαγγελίστρια ;;

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου έκανε γενναία παρέμβαση καθαρισμού με συντονισμό και οργάνωση , χρειάζεται όμως να επεκταθούν και να συνεχιστούν αυτές οι δράσεις σε όλο το ορεινό Ασφενδιού κάθε χρόνο για να έρθουμε σε ένα εφικτό αποτέλεσμα.

Ο Κύριος Λεφάκης από την διεύθυνση δασών Δωδεκανήσου ενημερώνει σε συνέντευξη του τι γίνεται και πως αξιοποιούνται τα 70,000 ευρώ που παίρνει ο δήμος Κω για δράσεις έτσι ώστε να προβούν σε εργασίες για την αντιπυρική προστασία .

Ερώτηση λοιπόν :

Ποιες ενέργειες έγιναν άραγε μέχρι σήμερα και πως αξιοποιήθηκαν τα 70000 ευρώ ανά έτος στον δήμο Κω – Πολιτική Προστασία ; Δαπανήθηκαν κάποια χρήματα έστω για την αξιοποίηση μελετών η άλλων δράσεων στην Ζιά ;

Πρόταση : Άμεση κατεπείγουσα σύγκλιση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να αποφθεχθούν δυσάρεστες εικόνες στην Ζιά, με μοναδικό θέμα την εύρυθμη ασφαλή ροή των λεωφορείων και τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε φέτος διότι δεν υπάρχουν πλέον τα χρονικά περιθώρια .

Άμεσα Να αξιοποιηθούν με μικρές παρεμβάσεις οι υπάρχοντες χώροι που λειτουργούσαν όλα αυτά τα χρόνια .

Μακροπρόθεσμα μέτρα και αυτά τα οποία έχουν καθυστερήσει και έπρεπε να είχαν γίνει χθες :

Χωρίς να πετάμε φωτοβολίδες στον αέρα και κάθε λίγο και λιγάκι ο καθένας να λέει και να εκφράζει προτάσεις δημόσια που δεν είναι υλοποιήσιμες .

Το έχω ξαναπεί ότι χρειάζεται ολοκληρωμένη μελέτη από αρμοδίους που θα σχεδιάσουν επάνω σε πραγματικά γεγονότα λόγο και της γεωγραφικής θέσης του οικισμού καθώς δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια παρεμβάσεων.

Η συγκεκριμένη μελέτη θα περιλαμβάνει τα έξης, στα οποία υπάρχει και η ομόφωνη ψήφιση , γνωμοδότηση και πρόταση της κοινότητας Ασφενδιού .

1) Οργανωμένο Σχέδιο εκκένωσης και ενημέρωσης πολιτών .

2) Κυκλοφοριακή μελέτη ορεινού Ασφενδιού

3)Διανοιξη δρόμου κατά το διπλάσιο σε πλάτος, από το σημερινό χώρο στάθμευσης λεωφορείων έως κοιμητήριο Χριστού Ασωμάτου οπού συνδέεται ο δρόμος με τον επαρχιακό δρόμο Ζιά. Ασκληπιείο ως δρόμος έκτακτης ανάγκης διαφυγής. (Απόφαση ν.12 27/10/22 , γνωμοδότηση για την απομάκρυνση πολιτών και οχημάτων στον ορεινό όγκο Ασφενδιού (Ζιά) συμφώνα με το υπ αρ. 1944φ.101.3/13-9-2022 πυροσβεστικής υπηρεσίας ΚΩ . )

4) Εξεύρεση χωρών για στάθμευση οχημάτων και λεωφορείων .

Να αξιοποιηθούν οι προτάσεις πυροσβεστικής υπηρεσίας Κω όπως αναφέρεται στο υπ.αρ. εγγραφο 226 φ . 702.15 όπως έχει αποσταλεί στο γραφείο Δήμαρχου και πολίτικης προστασίας .

Οφείλω ένα ευχαριστώ στον διοικητή πυροσβεστικής υπηρεσίας Κω κ. Μαυρίδη Γρηγόρη τους αξιωματικούς και τα στελέχη του , την β ‘ Αστυνομική Διεύθυνση Αστυνομίας , Δημοτική Αστυνομία , Τα στελέχη και εθελοντές πολίτικης προστασίας , όλες τΙς εθελοντικές ομάδες Λέσχη Καταδρομών , Ερυθρό Σταυρό , Ομάδα Διάσωσης καθώς επίσης τον προϊστάμενο Δασονομείου Κω κ.Τσαμπουνιάρη και την Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου για την συνεργασία τους και την επίβλεψη του οικισμού Ζιάς κατά την αντιπυρική περίοδο που είναι πάντα σε ετοιμότητα . Μια συνεργασία που θα έπρεπε να την είχε ποιο άμεσα ο Δήμος Κω καθώς η αρμόδιες αρχές περιμένουν σχεδιασμό και προτάσεις από τον Δήμο Κω που βρίσκεται σε διαρκεί λήθαργο!!

Ο

Πρόεδρος κοινότητας Ασφενδιου

ΓΙΩΡΓΑΛΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Περιοδεία Διοίκησης στη Ρόδο και την Κω | Χορηγήσεις €350 εκατ. σε επιχειρήσεις των δύο νησιών την τελευταία τριετία

Περιοδεία Διοίκησης στη Ρόδο και την Κω | Χορηγήσεις €350 εκατ. σε επιχειρήσεις των δύο νησιών την τελευταία τριετία Διήμερη περιοδεία πραγματοποιεί η Διοίκηση της

Ενημέρωση

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κω εορτάζει την επέτειο ίδρυσής του με μεγάλη «πράσινη» δράση για μικρούς και μεγάλους στην Μαρίνα Κω

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κω εορτάζει την επέτειο ίδρυσής του με μεγάλη «πράσινη» δράση για μικρούς και μεγάλους στην Μαρίνα Κω 146 χρόνια από την

©2020 radioproto.gr