Εργατικό Κέντρο : Συγκέντρωση για τον τουρισμό την Πέμπτη 11 Ιουνίου στην Κέφαλο

Εργατικό Κέντρο : Συγκέντρωση για τον τουρισμό την Πέμπτη 11 Ιουνίου στην Κέφαλο

Δεν θα φορτωθούμε τα βάρη της κρίσης

Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα μονοπώλια με τις κυβερνήσεις και τις ενώσεις τους στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ άφησαν απροστάτευτους τους λαούς εν μέσω πανδημίας από το νέο κορονοϊό. Αφού πρώτα διέλυσαν τα δημόσια συστήματα υγείας με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης κι εμπορευματοποίησης, άφησαν αβοήθητους εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, εκατοντάδες χιλιάδες πέθαναν κλεισμένοι στα σπίτια τους σε Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία και σε άλλες χώρες πάνω από 100.000 στις ΗΠΑ, πάνω από 176.000 στην Ευρώπη.

“Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε” στο σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης που μας καταδικάζει σε μια ζωή-λάστιχο.

Με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβέρνηση επιταχύνουν τα μέτρα που χτυπούν τις εργασιακές σχέσεις, το ωράριο εργασίας, τους μισθούς, τα εργασιακά μας δικαιώματα, για να μας εκμεταλλεύονται περισσότερο και να δουλεύουμε πιο εντατικά. Με την τηλεργασία, τα σπαστά και ακανόνιστα ωράρια διαλύουν την οικογενειακή και κοινωνική μας ζωή, διαγράφουν τα όρια ανάμεσα στο χρόνο εργασίας και τον ελεύθερο χρόνο μας.

Ο κορονοϊός θα γιατρευτεί. Η πανδημία όμως μας δίδαξε πόσο παρασιτικός είναι ο ρόλος των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των χρηματιστών, των κλινικαρχών, των µμεγαλέμπορων, συνολικά της αστικής τάξης. Και την ίδια ώρα, πόσο χρήσιμοι είναι οι βιομηχανικοί εργάτες, οι υπάλληλοι των σούπερ µάρκετ και των τραπεζών, οι διανομείς, οι αγρότες, οι µμισθωτοί επιστήμονες, οι ερευνητές, οι νοσηλευτές και οι γιατροί, οι εκπαιδευτικοί, οι καλλιτέχνες, όλοι οι εργαζόμενοι.

Ή θα πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις και θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ή θα βρούμε μπροστά μας ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα για μας και τις οικογένειές μας.

Οι κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα με χιλιάδες εργαζόμενους στους δρόμους, δείχνουν ότι δεν πρέπει περιμένουμε τη σφαγή του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας. Αντίθετα, όσο θα κλιμακώνονται οι αγώνες θα γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Θα διεκδικούμε όλο και περισσότερα. Θα αποκτούμε όλο και περισσότεροι εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, στην ενότητά μας.

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο τουρισμό, πανελλαδικά και στην περιοχή μας. Συμμετέχει στη Συγκέντρωση την Πέμπτη 11/06/2020 στις 19:00 στην Κέφαλο.

Απαιτούμε:

§ Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων.

§ Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία.

§ Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.

§ Καμία απόλυση. Καμία δυσμενής μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.

§ Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

§ Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

§ Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν θα φορτωθούμε τα βάρη της κρίσης

Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

©2020 radioproto.gr