Εργατικό Κέντρο: ολοκλήρωση απολογιστικού έργου

Εργατικό Κέντρο: ολοκλήρωση απολογιστικού έργου

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Ιούλη η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ με θέματα τον διοικητικό απολογισμό του διαστήματος από τη προηγούμενη Γενική Συνέλευση μέχρι σήμερα, καθώς και τον οικονομικό απολογισμό, προϋπολογισμό και πρόγραμμα δράσης.

Στη συνέλευση συμμετείχαν αντιπρόσωποι από τα εξής σωματεία,

· Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω,

· Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω,

· Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κω,

· Σωματείο Οικοδόμων Καλύμνου,

· Σωματείο ΤΔΕ ΕΤΕ ΔΕΗ ΒΣΔ,

ενώ συμμετείχε και εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κω.

Από το σώμα ομόφωνα υπερψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός, ενώ υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία οι διοικητικός απολογισμός, προϋπολογισμός και το πρόγραμμα δράσης.

H γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο πρωτόγνωρων και δύσκολων καταστάσεων για τους εργαζόμενους και για τα λαϊκά στρώματα με αφορμή την πανδημία. H αντιμετώπιση της από τα κράτη τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στη χώρα μας, έφερε στο προσκήνιο τις εγκληματικές πολιτικές εμπορευματοποίησης της υγείας.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν φορτώσει για άλλη μια φορά τις συνέπειες της πανδημίας στις πλάτες των εργατών. Μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι σε αερομεταφορές, βιομηχανίες, τουρισμό κ.α. προχώρησαν σε χιλιάδες απολύσεις. Παράλληλα, τα εργασιακά δικαιώματα και οι δημοκρατικές ελευθερίες ρίχνονται στον καιάδα ως μιάσματα.

Η πανδημία ήταν η αφορμή να υλοποιηθεί ό,τι τόσο καιρό σχεδιάζουν η μεγάλη εργοδοσία με τις κυβερνήσεις τους, δηλαδή, το ακόμα μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων, εφόσον έχουν βγάλει από τα κιτάπια τους τα πιο σκληρά και απάνθρωπα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης, που υπερψηφίστηκε από το σώμα, αποφασίστηκε να ενταθεί ο αγώνας για την καλυτέρευση της ζωής και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων του νησιού, η καλύτερη παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων στο διαδίκτυο, αλλά και δράσεις αλληλεγγύης για την προστασία της διαβίωσης των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Τα σωματεία θα εντείνουν τη δράση τους με σκοπό τη μαζικοποίηση τους, ώστε με συλλογικό και οργανωμένο αγώνα να απαντήσουμε στην επίθεση της κυβέρνησης και εργοδοσίας που μας στερούν την μπουκιά από το στόμα, που θυσιάζουν την προστασία της υγείας μπροστά στις ανάγκες του τουριστικού κεφαλαίου να καλύψει «τα σπασμένα» της κρίσης.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω Πηγή: www.vimatisko.gr Καθημερινά είναι τα παράπονα και τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε από αναγνώστες για τις εκατοντάδες επικίνδυνες λακκούβες

Αθλητικά Νέα

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024 Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του

©2020 radioproto.gr