Εργατικό Κέντρο: Κανένας ανυπεράσπιστος στην επιδημία και στην επίθεση της εργοδοσίας

Share This Post

Εργατικό Κέντρο: Κανένας ανυπεράσπιστος στην επιδημία και στην επίθεση της εργοδοσίας

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ προτάσσει την αναγκαιότητα να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την επιδημία του κορονοϊού.

Η ατομική ευθύνη, που επικαλείται η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πανδημίας, δεν πρέπει να γίνει το «άλλοθι» για να ξεχαστούν οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί για να μπουν σε «καραντίνα» τα εργατικά δικαιώματα.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι ανεπαρκή και δε φτάνουν στο ελάχιστο να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, που είτε απολύθηκαν, είτε εργάζονται με κάθε είδους ελαστικής εργασίας. Όπως επίσης των χιλιάδων εργαζόμενων που εργάζονται εποχικά και έχουν μείνει στον αέρα και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για την αυξανόμενη εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία. Με δική της εντολή, παρόπλισε τις επιθεωρήσεις εργασίας σε κάθε περιοχή, αφήνοντας τους εργαζόμενους ξεκρέμαστους, δίνοντας το ελεύθερο στην εργοδοσία, να αφήνει απλήρωτους, να απολύει , να απασχολεί εργαζόμενους πέρα του νόμιμου ωραρίου και τόσα άλλα.

Στο στόχαστρο μπαίνει και το Δώρο Πάσχα, που με εντολή της κυβέρνησης μπορεί να καταβληθεί το καλοκαίρι!!! Καμία δουλειά δεν έχει η κυβέρνηση με τα λεφτά των εργαζομένων , το Δώρο να καταβληθεί στην ώρα του.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και μπροστά σε μία αστείρευτη πηγή απαλλαγών και ενισχύσεων προς την εργοδοσία, η κυβέρνηση έχει επιλέξει ποιους θα στηρίξει.

Εμείς πρέπει να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες. Να πάρουμε τα μέτρα μας. Να μην επιτρέψουμε να γίνουμε «θύματα» σε συνθήκες πανδημίας.

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ καλεί τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, να καταγγέλλουν κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία.

Σε αυτές τις συνθήκες και με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αξιοποιούμε όλους τους τρόπους επικοινωνίας, επαφής και συλλογικής παρέμβασης ώστε κανένας εργαζόμενος να μη μείνει ανυπεράσπιστος.

Δε βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας, την υγεία της οικογενείας μας, την δημόσια υγεία.

Απαιτούμε:

ü Να δοθούν πρόσθετες άδειες στους εργαζομένους, με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα με το κόστος να επιβαρύνει το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.

ü Στήριξη από το κράτος των αυτοαπασχολουμένων, των ΕΒΕ που κλείνουν τα μαγαζιά τους συνέπεια της πανδημίας.

ü Στελέχωση με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας των νοσοκομείων, των πρωτοβάθμιων δομών υγείας.

ü Χορήγησης όλων των απαραίτητων μέσων (αντισηπτικών, μάσκες), σε όλο τον λαό. Να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα η αισχροκέρδεια των φαρμακοβιομήχανων και των μεγαλεμπόρων της υγείας.

ü Δεν πρόκειται να δεχτούμε απολύσεις εργαζομένων, τη μη πληρωμή δεδουλευμένων που τώρα υπάρχει κίνδυνος να παγιωθεί ως αναγκαστικό μέτρο από τη μεγαλοεργοδοσία.

ü Τέλος, σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στους εργαζομένους που επηρεάζονται από τις εξελίξεις και τα μέτρα, με αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, με αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, των κατασχέσεων.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω»

  Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω» Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας

Αθλητικά Νέα

Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας

  Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας Με σύνθημα «Συνδυάζω –Μετακινούμαι» ο Δήμος Κω συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα

©2020 radioproto.gr is made with by