Εποικοδομητική η παρουσία στη Κω του αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη

Share This Post

Εποικοδομητική η παρουσία στη Κω του αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη

Παρουσία του έπαρχου Κω Γιάννη Καμπανή και των υπηρεσιακών παραγόντων πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη με τους εκπροσώπους των αγροτών. Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε εκτενής ενημέρωση για τις αποζημιώσεις των παραγωγών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που έχουν αποφασισθεί μέχρι τώρα και περιλαμβάνουν όλη σχεδόν την γκάμα των προϊόντων που παράγονται στα νησιά. Εξαίρεση μέχρι σήμερα υπάρχει για τους ελαιοπαραγωγούς που ακόμα το υπουργείο δεν έχει αποφασίσει το ύψος της αποζημίωσης. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε με τους εκπροσώπους των ελαιοτριβείων που καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για την τήρηση της νομιμότητας και κυρίως για την προστασία του περιβάλλοντος, μία προσπάθεια την οποία κάποιοι συνάδελφοι τους στη Ρόδο, την τορπιλίζουν με τις ενέργειες τους και αδιαφορούν για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έθεσαν οι παραγωγοί και τους ενημέρωσε για τους στόχους της περιφερειακής αρχής και την προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Σήμερα το πρωί σε προκαθορισμένο ραντεβού, έγινε συνάντηση στο Δημαρχείο της Κω με τον δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά με τον οποίο συζήτησαν όλα τα θέματα του πρωτογενή τομέα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δημιουργία Λαϊκής Αγοράς παραγωγών, η οποία θα βοηθήσει στην διάθεση των προϊόντων, καθώς, επίσης, συζητήθηκε η προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την διάθεση των παραγόμενων προϊόντων στα μεγάλα καταστήματα της Κω.

Από την όλη συζήτηση διαπιστώθηκε η καλή διάθεση και η θέληση για την επίλυση των προβλημάτων των παραγωγών. Στη συνέχεια ο κ. Ζαννετίδης αναχώρησε για Κάλυμνο, όπου θα είχε συναντήσεις με τους φορείς του νησιού.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που αρχίζει την ΚΥΡΙΑΚΗ 11

Ενημέρωση

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, με έγγραφη

©2020 radioproto.gr is made with by