Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε η Δήμος Νετ στις 06.09.2019 σχετικά με τη Συγκρότηση Διοικητικών Συμβουλίων Δημοτικών Νομικών Προσώπων και την οποία σας επισυνάπτουμε για την ενημέρωσή σας:

– Η διατύπωση της παρ.1 του άρθρου 6 του Ν.4623/19 δημιουργεί διάφορα ζητήματα εφαρμογής στην πράξη.

Το Υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται το ζήτημα και πρόκειται να εκδώσει, εντός της επόμενης βδομάδας, ενημερωτικό σημείωμα προς τους Δήμους με οδηγίες για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν.

Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν στην επικείμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορά σχεδόν αποκλειστικά τη συγκρότηση των Νομικών προσώπων του δήμου μας πριν από την έκδοση της προαναγγελθείσας διευκρινιστικής εγκυκλίου από το υπουργείο δύνανται να ακυρωθούν.

Επίσης κύριε πρόεδρε σας ενημερώνουμε ότι:

– Ο Δήμος της Κω έχει με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει αποχωρήσει από τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου από το 2014! Ως εκ τούτου το θέμα που εισάγατε για την συγκρότηση του Δ/Σ, επί της παρούσης πρέπει να αποσυρθεί.

– Η δε συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της ΒΙΜΕΛ Α.Ε. τόσο από νομικής όσο και από πολιτικής άποψης προϋποθέτει την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και εν αναμονή της σχετικής με τη συγκρότηση εγκυκλίου θεωρούμε ότι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να αναβληθεί.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι θα παραβρεθούμε στην αυριανή συνάντηση στις 11 π.μ προκειμένου να συμβάλουμε στη διευθέτηση των ζητημάτων που η πρόσκλησή σας θέτει.

Με τιμή

Ιωάννα Ρούφα

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by