Επισκευή και διαμόρφωση μονοπατιών στη Νίσυρο 

Τους τελευταίους έξι μήνες ο Δήμος μας προχώρησε στην συντήρηση και επισκευή αρκετών μονοπατιών με στόχο την παροχή ασφάλειας στους περιπατητές.

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΕΟ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΜΑΝΔΡΑΚΙ

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στο μονοπάτι που οδηγεί από την περιοχή Αγίου Σάββα στον περιφερειακό δρόμο στο σημείο της οικίας του Γεώργιου  Μούρα. Το συγκεκριμένο μονοπάτι για πολλά χρόνια δεν ήταν προσβάσιμο σε ντόπιους και επισκέπτες.

Επισκευάστηκα τα υπάρχοντα σκαλιά και κατασκευάστηκαν 82 νέα επί συνόλου 130. Ταυτόχρονα συνδέθηκε το Δημοτικό Σχολείο με τον περιφερειακό δρόμο. Επίσης  τοποθετήθηκαν 6 φωτοβολταϊκά  φωτιστικά σώματα για τον για άνετη και ασφαλή διάβαση τις νυχτερινές ώρες.

Η εναρμόνιση της αρχιτεκτονικής με το φυσικό περιβάλλον  και η ανάδειξη με τον φωτισμό δημιούργησαν ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα.

Η διαδρομή αυτή προσφέρει εύκολα πρόσβαση στους μόνιμους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες στον περιφερειακό δρόμο  όπου  μπορεί κανείς  να θαυμάσει την μοναδική θέα και την απαράμιλλη σε ομορφιά φύση της Νισύρου.

 

 

 

 

 

 

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΆΗ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΟ ΜΑΝΔΡΑΚΙ

Επισκευάστηκε το μονοπάτι που οδηγεί από το Ιατρείο στον περιφερειακό δρόμο μήκους 400 μέτρων και τοποθετήθηκαν τέσσερα φωτιστικά σώματα με χρήση φωτοβολταϊκών. Το μονοπάτι αποτελεί εύκολη πρόσβαση στα σπίτια της περιοχής.

 

 

 

 

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΟΣ ΠΑΧΙΑ ΆΜΜΟ ΣΤΙΣ ΛΥΕΣ

 

Το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία Παχιά Άμμος διανοίχθηκε εκ νέου και έτσι η πρόσβαση έγινε ακίνδυνη και ασφαλής είναι μήκους 1,5 χιλιομέτρων.

 

 

 

 

 

 

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΒΟΥΡΔΟΥΜΑΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΟΥΣ

 

Το μονοπάτι Βουρδουμάνου στους Πάλους, από την παραλία στον κοινοτικό δρόμο, έχει επισκευαστεί και έχει επανέλθει στην κατάσταση που ήταν όταν αρχικά φτιάχτηκε.