Επανεκκίνηση του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Κω – Επιτυχής ολοκλήρωση των πρώτων τμημάτων

Επανεκκίνηση του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Κω – Επιτυχής ολοκλήρωση των πρώτων τμημάτων

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κω συνεχίζει τη λειτουργία του μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων λόγω της εξάπλωσης του ιού covid-19.

To ΚΔΒΜ Κω ολοκλήρωσε με επιτυχία τα πρώτα τμήματα μάθησης στη θεματική ενότητα «Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)», ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ακόμη τμήμα στην ίδια ενότητα, δύο τμήματα στη θεματική ενότητα: «Εκπαίδευση Μεταναστών Επίπεδο Α1» και ένα τμήμα στη θεματική ενότητα «Τσιγγάνοι – Γλωσσικές Δεξιότητες Ι».

Η συμμετοχή των πολιτών είναι μεγάλη, καθώς αναγνωρίζουν τη σημαντική αξία της συνεχούς κατάρτισης, η οποία παρέχεται δωρεάν, με σκοπό την ανάδειξη της δημιουργικότητας, τη βελτίωση γνώσεων και δεξιοτήτων και την προώθηση της ενεργής συμμετοχής στην κοινωνία.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Στόχος των προγραμμάτων είναι η ενίσχυση της δυνατότητας ένταξης στον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό, η προώθηση της ισότητας των ευκαιριών, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, η ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου καθώς και η άμβλυνση των μορφωτικών και κοινωνικών ανισοτήτων.

Η επιτυχημένη λειτουργία του ΚΔΒΜ του Δήμου ΚΩ θα συνεχιστεί και την νέα εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021 με περισσότερα νέα προγράμματα.

Ο Δήμος Κω στηρίζει το σύνολο των δομών της Δια Βίου Μάθησης με συνέπεια, γνωρίζοντας ότι η γνώση είναι η δύναμη του κάθε πολίτη και επομένως η δύναμη της τοπικής μας κοινωνίας.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης η οποία θα συνοδεύεται με το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης: στην κα Κασσιώτη Διονυσία (Τμήμα Παιδείας Δήμου Κω– Ζηπάρι) και στον κ Δρακίδη Σταύρο (Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Κω, Παλαιών Εθελοντών Πολεμιστών 3, Λάμπη) στα τηλέφωνα 2242360009 και 2242021502 και 2242049514, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00-13:00. Email: d.kasioti@kos.gr και s.drakidis@kos.gr

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για την τρέχουσα περίοδο προσφέρονται τα παρακάτω προγράμματα:

Α/Α ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΩΡΕΣ

1 Τσιγγάνοι – Γλωσσικές δεξιότητες Ι 50

2 Εκπαίδευση Μεταναστών Επίπεδο Α1: Απευθύνεται σε αρχάριους ή ψευδοαρχάριους (όσοι δεν έχουν κατακτήσει όλες τις γλωσσικές δεξιότητες της ελληνικής γλώσσας) υποψηφίους 125

3 Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή 25

4 Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων 25

5 Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25

6 Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές 25

Η Υπεύθυνη εκπρόσωπος Ο Υπεύθυνος συνεργάτης του Κέντρου

του Δήμου Κω Κοινότητας Δήμου Κω

Κασσιώτη Διονυσία Δρακίδης Σταύρος

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω Πηγή: www.vimatisko.gr Καθημερινά είναι τα παράπονα και τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε από αναγνώστες για τις εκατοντάδες επικίνδυνες λακκούβες

Αθλητικά Νέα

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024 Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του

©2020 radioproto.gr