Επίσκεψη του Βουλευτή Βασίλη Α. Υψηλάντη στην Αστυπάλαια , Κάλυμνο και Λέρο

Επίσκεψη του Βουλευτή Βασίλη Α. Υψηλάντη στην Αστυπάλαια , Κάλυμνο και Λέρο

Ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης πραγματοποίησε τετραήμερη επίσκεψη στην

Αστυπάλαια, Κάλυμνο και Λέρο.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας το νησί της Αστυπάλαιας, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο του νησιού κ. Νικόλαο Κομνηνέα και Δημοτικούς Συμβούλους, όπου του εξέθεσαν αιτήματα του Δήμου Αστυπάλαιας και ειδικότερα το ζήτημα της λειτουργίας του Ακτινολογικού στο Κέντρο Υγείας Αστυπάλαιας. Σε επικοινωνία που είχε με τη Β’ ΔΥΠΕ και το Διοικητή κ. Χ. Ροιλό, του παρασχέθηκαν διαβεβαιώσεις ότι άμεσα θα προχωρήσει η θωράκιση του Ακτινολογικού τμήματος σε συνεργασία με το νοσοκομείο Καλύμνου και η προμήθεια ακτινολογικού μηχανήματος.

Επίσης σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αστυπάλαιας κ. Ανδρέα Καλή, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου συζήτησε τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και έδωσε άμεσα απαντήσεις μετά από επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη.

Στην Κάλυμνο συναντήθηκε με τον Έπαρχο Καλύμνου – Λέρου – Αστυπάλαιας, κ. Μανώλη Μουσελή με τον οποίο συζήτησε προβλήματα που αφορούν τα νησιά του Επαρχείου Καλύμνου και ειδικότερα ασφαλιστικά και ζητήματα λειτουργίας προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας για τα οποία είχε συνομιλία με τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, θέματα Πολιτισμού με άμεση επικοινωνία με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη και την προϊσταμένη Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κ. Μαρία Μιχαηλίδη.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Δήμαρχο Καλύμνου κ. Δημήτριο Διακομιχάλη και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου κ. Μιχάλη Μπούκη για τα ζητήματα που υπάρχουν σε εκκρεμότητα και έχουν να κάνουν με την προώθηση λειτουργία της Σχολής Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου, την αποκατάσταση κτιρίου

του Λιμενικού και τον καθαρισμό του Λιμανιού της Καλύμνου από κατεστραμμένα και εγκαταλειμμένα σκάφη.

Στην Κάλυμνο συνεργάστηκε επίσης με τη ΔΗΜ.Τ.Ο. της Ν.Δ. Καλύμνου και την ΟΝΝΕΔ Καλύμνου για θέματα οργανωτικά του κόμματος.

Τέλος επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο και είχε συνάντηση με τον νέο Λιμενάρχη, τον ΕΦΚΑ και το Γηροκομείο Καλύμνου.

Τέλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Άγγελο Καλαθιανάκη, τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων κ. Τσαγγάρη και επιχειρηματίες καθώς επίσης με τους ιδιοκτήτες ταξί που του έθεσαν τα προβλήματά τους.

Στον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου συναντήθηκε με τη ΔΗΜ.Τ.Ο. της Ν.Δ. και την ΟΝΝΕΔ Λέρου όπου του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, καθώς επίσης είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Λέρου κ. Κόλια και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Νεκτάριο Μπίλη, όπως και με τη Δημοτική Παράταξη του κ. Στέλιου Λουλουδιά με τους οποίους είχε γόνιμη συνεργασία για τα ζητήματα που απασχολούν το νησί, ζητήματα για τα οποία ο Βουλευτής κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις.

Συνεργασία τέλος είχε με τον Διοικητή της ΥΝΤΕΛ ΛΕΡΟΥ, με την Διοικήτρια του ΚΥΤ Λέρου και τον επικεφαλής του γραφείο ασύλου, καθώς επίσης και με τη διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου της Λέρου και τον υπεύθυνο του γραφείου των Ιστορικών Αρχείων του Κράτους.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική και αποδοτική συνεργασία που είχε με τους φορείς των νησιών που επισκέφθηκε, καθώς επίσης και τη βεβαιότητα ότι ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των συμπατριωτών μας στα νησιά, παίρνουν γρήγορα το δρόμο της λύσης τους.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α.

Ενημέρωση

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Ocean Conference”

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Ocean Conference” Ευρωπαϊκή Επιτροπή EU Mission παρέδωσε στον Περιφερειάρχη τη σημαία

©2020 radioproto.gr