Επίσκεψη ΑΡΣΙΣ στον ΕΥΔΑΜΟ

Στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου μαθητές του KEDU, ηλικίας 12 ετών, είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια ολοκληρωμένη προπόνηση στίβου. Μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους και τη γυμνάστρια τους, επισκέφτηκαν το Νέο Στάδιο Ανταγόρας της Κω , όπου με τον αθλητικό εξοπλισμό που τους προσέφερε με χαρά ο Γυμναστικός Σύλλογος Εύδαμος, ένιωσαν σαν επαγγελματίες αθλητές. Έτρεξαν, δοκίμασαν τα αντανακλαστικά τους, πέρασαν εμπόδια, έκαναν ρίψεις. Πήραν μια γεύση από τον Κλασικό Αθλητισμό και την ποικιλία προπονήσεων που προσφέρει.
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές στο τέλος, όταν ο υπεύθυνος του Νέου Σταδίου “Ανταγόρας” της Κω, κύριος Στέργος Χατζηστέργος, χάρισε από ένα μετάλλιο στους μαθητές μας και η γυμνάστρια του Κέντρου μας, τους έκανε την τελετή απονομής!
“Citius altius fortius!” ” Πιο γρήγορα, πιο ψηλά , πιο δυνατά! “
Λίγο πριν την επιστροφή τους, περπάτησαν στην παραλία, δροσίστηκαν με χυμό και φρέσκες μπανάνες που τους προσέφερε το Κέντρο.
Να ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία το ΔΟΠΑΒΣ του Δήμου Κω και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο, κ. Παναγιώτη Χατζηχριστοφή για τη θερμή υποδοχή.

To Κέντρο Μη Τυπικής Εκπαίδευσης KEDU λειτουργεί στην Κω από την ΑΡΣΙΣ σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία

UNHCR GREECE

και με τη χρηματοδότηση του

Education Cannot Wait

Λίγα λόγια για το ΑΡΣΙΣ KEDU

Το KEDU είναι ένα σχολείο μη τυπικής εκπαίδευσης, που συντονίζει η Άρσις Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας  . Το KEDU ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2018, για να διασφαλίσει την πρόσβαση στην εκπαίδευση για τα παιδιά πρόσφυγες. Στο KEDU τα παιδιά μαθαίνουν ελληνικά και αγγλικά. Κάνουν μαθηματικά, γυμναστική και εικαστικά! Το σχολείο προωθεί τις αρχές της κοινωνικής συμπερίληψης και της διαφορετικότητας . Αναπληρώνει το κενό για τα παιδιά που έχουν φτάσει εδώ μόνα ή με τις οικογένειες τους, μέχρι να ενταχθούν στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Η εκπαίδευση είναι θεμελιώδες δικαίωμα ! Με την επιστροφή στην τάξη, επιστρέφει και η ελπίδα και η αξιοπρέπεια.
Το παρακάτω είναι από την επίσκεψη ενός τμήματος του σχολείου , στο Νέο Στάδιο Ανταγόρας της Κω , όπου τα παιδιά έκαναν μια προπόνηση σε συνεργασία με την ομάδα στίβου του Εύδαμου.

©2019 radioproto.gr is made with by