Εξώδικο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου στο Λιμενικό Ταμείο Κω για το λιμάνι Σένγκεν – Κινδυνεύει να κλείσει η γραμμή Κως – Τουρκία. Σπ. Τυρινόπουλος : Οικονομική καταστροφή τα όσα συμβαίνουν

Εξώδικο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου στο Λιμενικό Ταμείο Κω για το λιμάνι Σένγκεν – Κινδυνεύει να κλείσει η γραμμή Κως – Τουρκία. Σπ. Τυρινόπουλος : Οικονομική καταστροφή τα όσα συμβαίνουν

Εξώδικο απέστειλε η Ένωση Τουριστικών γραφείων Δωδεκανήσου στο Δημοτικό Ταμείο Κω για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στο λιμάνι στο χώρο Σένγκεν και τις οικονομικές επιπτώσεις στα τουριστικά και ναυτιλιακά γραφεία του νησιού μας.

Ο κ. Σπύρος Τυρινόπουλος μέλος του ΔΣ της Ένωσης, σε δηλώσεις του στο Βήμα της Κω και Ράδιο Πρώτο 91.5 μίλησε για τις νομικές ενέργειες που αναγκάστηκε να προβεί η Ένωση καθώς από το χειμώνα είχαν κατατεθεί προτάσεις και είχαν ζητηθεί κάποιες βελτιώσεις στις υποδομές όπου έγιναν ελάχιστα και αυτό μετά τις ντροπιαστικές εικόνες του καλοκαιριού. Τονίζει ότι η δυσφήμιση για την Κω είναι τεράστια καθώς τα σχόλια και παράπονα των τουριστών στο διαδίκτυο αλλά και στα πρακτορεία είναι τεράστια. Μάλιστα κινδυνεύει να κλείσει η γραμμή Κω – Τουρκία του χρόνου αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες.

Εξώδικο των πρακτορείων προς το Λιμενικό Ταμείο Κω : «Σαν αρνιά περιμένουν στο πλοίο οι επιβάτες»

« Αναγκαστήκαμε να αποστείλουμε εξώδικο προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω καθώς δεν έχουν τηρηθεί τα όσα έχουν ζητηθεί και υποσχεθεί. Να σημειωθεί ότι ήταν να αποσταλεί προ διμήνου όμως είχαμε λάβει διαβεβαιώσεις από τον δήμαρχο και το λιμενικό ταμείο ότι βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις υποδομής. Αυτό έγινε στο ελάχιστο». Ο κόσμος μένει 1- 1,5 ώρα μέσα στο πλοίο σαν αρνιά γιατί δεν υπάρχουν υποδομές να περιμένουν έξω.

Τι ζητούν τα πρακτορεία – Κινδυνεύει η υγεία των επιβατών

Σύμφωνα με τον έμπειρο τουριστικό παράγοντα τοποθετήθηκε μία τέντα η οποία εξυπηρετεί περίπου 30 – 40 άτομα και λίγοι αυτόματοι πωλητές νερού. « Ζητάμε να μπουν παραπάνω τέντες , παγκάκια και κάποια ψυγεία με δωρεάν νερό. Μάλιστα έχουμε πει ότι το κόστος των ψυγείων και των νερών θα το καλύψουμε εμείς. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των επιβατών που περιμένουν υπό απάνθρωπες συνθήκες μέσα στο ήλιο».

Τεράστια οικονομική ζημιά -Ακυρώσεις , αποζημιώσεις καθημερινό φαινόμενο – Επιφυλάσσεται η Ένωση για τα νόμιμα

Εκτός από τα λιποθυμικά και άλλα επεισόδια που σημειώνονται στο λιμάνι Σένγκεν, υπάρχουν οικονομικές επιπτώσεις και μάλιστα στο εξώδικο τα τουριστικά γραφεία επιφυλάσσονται για αποζημιώσεις και διαφυγόντα κέρδη. « Καθημερινά έχουμε περίπου 30% ακυρώσεις στις εκδρομές για Τουρκία. Με την επιστροφή από Τουρκία έχουμε περίπου 20-30% επιβάτες που ζητούν αποζημίωση καθώς η εκδρομή λόγω της αναμονής ήταν μικρότερης διάρκειας και η ταλαιπωρία τεράστια.

Καλύτερες οι εγκαταστάσεις της Αλικαρνασσού

Σε ότι αφορά τις καθυστερήσεις στον έλεγχο στο λιμάνι της Αλικαρνασσού ο κ. Τυρινόπουλος σημειώνει ότι όντως συμβαίνει αυτό διότι δεν επαρκούν οι αστυνομικοί που διενεργούν τους ελέγχους όμως οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές καθώς οι εγκαταστάσεις είναι καλύτερες.

Επισημάνει δε ότι στην Κω υπάρχουν αστυνομικοί και αν ανοίξουν περισσότερα παράθυρα θα μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερους επιβάτες και πιο γρήγορα.

Ορατός ο κίνδυνος να κλείσει η γραμμή Κω – Τουρκία. Οικονομική καταστροφή για την τοπική οικονομία

Παράλληλα κρούει το καμπανάκι του κινδύνου καθώς κινδυνεύει να κλείσει η γραμμή Κω – Τουρκία αφού τόσο οι tour operators σε Κω όσο και οι τουριστικοί πράκτορες στην Τουρκία ζητούν άμεση βελτίωση των εγκαταστάσεων όπου σε αντίθετη περίπτωση θα σταματήσουν όλες τις εκδρομές και δρομολόγια.

« Είναι τόσα τα παράπονα των τουριστών στα πρακτορεία, στο διαδίκτυο, οι ακυρώσεις και οι αποζημιώσεις που οι tour operators σε Ελλάδα και Τουρκία έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι σταματούν τις εκδρομές και τα δρομολόγια για το καλοκαίρι του 2024 εάν δεν δουν τις αλλαγές που ζητούν. Εάν λοιπόν δεν κάνουμε κάτι γρήγορα θα κλείσει η γραμμή. Μιλάμε για τεράστια οικονομική καταστροφή στην τοπική οικονομία χειμώνα καλοκαίρι».

Τέλος ο κ. Τυρινόπουλος καλεί το Λιμενικό Ταμείο να ανοίξει άμεσα τη συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να βρεθεί μία λύση.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη : 

Σάντυ Λαδικού

Ακολουθεί ολόκληρο το εξώδικο 

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Ισχυρή Κως: Τα σχέδια του νέου νοσοκομείου Κω

Ισχυρή Κως: Τα σχέδια του νέου νοσοκομείου Κω Σας παρουσιάζουμε τα σχέδια του νέου νοσοκομείου. Γιατί όσοι ασχολούνται με την πολιτική πρέπει να πληροφορούν τον

©2020 radioproto.gr