Εξαιρετικής ποιότητας το λάδι που παράχθηκε φέτος στην Κω

Εξαιρετικής ποιότητας το λάδι που παράχθηκε φέτος στην Κω

Ανυπόστατες οι φήμες περί χαμηλής ποιότητας λαδιού και διαψεύδονται από τα επίσημα στοιχεία των αναλύσεων που δεν αμφισβητούνται με κακόβουλες φήμες.

Κατά την χθεσινή επίσκεψη του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου στο νησί της Κω, του ετέθη από πολίτες του νησιού το ζήτημα της, κατ᾽ αυτούς, χαμηλής ποιότητας του λαδιού που φέτος παράχθηκε στο νησί της Κω.

Ο Περιφερειάρχης, εξήγησε οτι αυτές είναι φήμες ανυπόστατες και ζήτησε την δημοσιοποίηση των επίσημων και αδιαμφισβήτητων στοιχείων που τηρούνται στις υπηρεσίες που παρακολουθούν την ελαιοπαραγωγή και από τα οποία προκύπτει το ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα.

Συγκεκριμένα, από τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκύπτουν εξαιρετικά αποτελέσματα για την ποιότητα του λαδιού. Ιδιαίτερα, στην Κω η παραγωγή λαδιού κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο έφθασε στις 415.637 κιλά από τα οποία τα 92.927 κιλά ή το 22,36% της παραγωγής είναι εξαιρετικά παρθένο, τα 316.162 κιλά ή το 76,07% της παραγωγής είναι παρθένο και μόλις τα 6.548(1,58%) είναι βιομηχανικό.

Δηλαδή το 98,43% της παραγωγής ελαιολάδου στο νησί της Κω είναι εξαιρετικά παρθένο και παρθένο και αυτό ισχύει και για τα λοιπά νησιά της Δωδεκανήσου.

Να σημειωθεί ότι αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από τις καταγραφές των ελαιοτριβείων και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

Η συγκομιδή ελαιοκάρπου συνεχίζεται και αναμένεται η παραγωγή λαδιού και στην Κω να φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Επίσης ικανοποιητική είναι και η παραγωγή λαδιού και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, με την ποιότητα του παρθένου να φθάνει το 100%, σύμφωνα πάντα με τις επίσημες δηλώσεις των ελαιοτριβείων.

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εκδηλώσεις για την φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων σε Μαστιχάρι και Κέφαλο

Εκδηλώσεις για την φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων σε Μαστιχάρι και Κέφαλο Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2023: το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το άναμμα

©2020 radioproto.gr