ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΩ: 14 ΜΑÏΟΥ 2023: ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΩ: 14 ΜΑÏΟΥ 2023: ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

«Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου» (Οδυσσέα Ελύτη, Εκ του πλησίον)»

H Ημέρα της Μητέρας, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές, αποτυπώνει το συλλογικό σεβασμό της ανθρωπότητας απέναντι στο ιερό πρόσωπο της Μητέρας σε κάθε γωνιά της Γης.

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας τιμάμε τις Μητέρες της Κω, τις Μητέρες της Ελλάδας ,τις Μητέρες του κόσμου. Τιμάμε ανεξαιρέτως, βιολογικές ,θετές, ανάδοχες, μονογονεïκές, τις μητέρες-ηρωίδες που μεγαλώνουν παιδιά ΑΜΕΑ, τις μητέρες που δεν έχουν τολμήσει ακόμη να σπάσουν τη σιωπή και υπομένουν την ενδοοικογενειακή βία. Τις μητέρες που σήκωσαν το βάρος στα χρόνια της πανδημίας. Τις μητέρες του πολέμου , τις μητέρες της προσφυγιάς. Τιμάμε και αφιερώνουμε την ημέρα στις μητέρες που θρηνούν την απώλεια των αδικοχαμένων παιδιών τους στα Τέμπη.

Τιμάμε και αναγνωρίζουμε με ευγνωμοσύνη αυτήν την ιδιαίτερης αξίας και σημασίας πολυδιάστατη προσφορά και συμβολή της Μητέρας στην πρόοδο της οικογένειας και της κοινωνίας, καθημερινά και όχι μία μόνο ημέρα, σαν αυτήν. Διαχρονικά η μητέρα καλείται σε μια διαρκή προσπάθεια να εξισορροπήσει τους πολλαπλούς ρόλους της, σηκώνοντας το κύριο βάρος του μεγαλώματος των παιδιών, συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Γιατί η μητρότητα είναι ένα υπέροχο ταξίδι που δημιουργεί εμπειρίες , συγχρόνως όμως σημαίνει αυταπάρνηση και αυτοθυσία. Ως ύψιστη διάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης είναι υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας. Και η αναγνώριση της είναι αυτονόητη υποχρέωση και όχι μια επετειακή, πανηγυρική, εξιδανικευμένη αναφορά.

Η ουσιαστική στήριξη της Μητέρας, με παρεμβάσεις και δράσεις που θα ενισχύουν τη θέση και το ρόλο της, πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα κεντρικής και τοπικής εξουσίας.

-Έμπρακτη υποστήριξη της μητέρας να υπερβεί τις δυσκολίες συμφιλίωσης επαγγελματικής και προσωπικής/οικογενειακής ζωής με την επέκταση της οικογενειακής πολιτικής και της αναγκαίας πρόνοιας, καθώς και ενθάρρυνση του ρόλου του πατέρα στο καθήκον φροντίδας των παιδιών.

-Επαρκή μέτρα, συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες ,δράσεις και δομές που θα συμβάλλουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας και των υποχρεώσεων που έχει η λειτουργία της οικογένειας στην κάθε της μορφή.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Πρόγραμμα «Ιπποκράτης» για την αναβάθμιση της υγειονομικής κάλυψης των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα   Υπεγράφη, σήμερα, η προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

©2020 radioproto.gr