ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΣΤΑ ΝΙΚΕΙΑ 

Share This Post

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΣΤΑ ΝΙΚΕΙΑ 

Ξεκίνησαν οι εργασίες υπογειοποίησης των καλωδίων ηλεκτρισμού στα Νικειά. Το έργο εκτελείται από την ΔΕΔΗΕ και το κόστος του έργου ανέχεται σε 277 χιλιάδες ευρώ. Ο Δήμος Νισύρου κατέβαλε στη ΔΕΔΗΕ το ποσό του 50% του κόστους, ήτοι 138.351 ευρώ. Σύμφωνα με το άρθρο 11 του   Προεδρικού Διάταγματος 08-03-2002: Καθορισμός ορίων παραδοσιακού οικισμού Μανδρακίου, Δήμου Νισύρου (νομού Δωδεκανήσου), γενικών και ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης των παραδοσιακών οικισμών Μανδράκι, Νικιά και Εμπορειός Δήμου Νισύρου (νομού Δωδεκανήσου), (ΦΕΚ 237/Δ/2002), 26-03-2002, τα έργα υποδομής των οργανισμών κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ) επιβάλλεται να είναι υπόγεια.

Με την ολοκλήρωση του έργου, στον οικισμό των Νικειών δεν θα υπάρχουν κολώνες και καλώδια μεταφοράς ηλεκτρισμού κάτι που θα συμβάλει στην αισθητική αναβάθμιση του οικισμού και στην δημόσια ασφάλεια.

Ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος σε δήλωση του ανέφερε: Ξεκίνησε ένα σπουδαίο έργο που αφορά κυρίως στην αισθητική αναβάθμιση του παραδοσιακού οικισμού των Νικειών. Η υπογειοποίση των καλωδίων σε όλους τους οικισμούς αποτελεί μέρος του προγράμματος της Δημοτικής αρχής για την πρόοδο και ανάπτυξη της Νισύρου. Θα υπάρξει συνέχεια με την υπογειοποίση των καλωδίων στους οικισμούς Μανδράκι και Πάλοι αφού εγκριθεί το έργο της αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης ώστε τα έργα να γίνουν ταυτόχρονα. Προχωρούμε υλοποιώντας το όραμα μας για μια Νίσυρο της προόδου και της ευημερίας.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη

  Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη Ένα ταξίδι γεμάτο ελπίδες και όνειρα

Ενημέρωση

Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό)

  Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό) Το πρωί της Τρίτης

©2020 radioproto.gr is made with by