Ενίσχυση και αναδιάρθρωση των βάσεων του ΕΚΑΒ στο Νότιο Αιγαίο για τις αεροδιακομιδές

Ενίσχυση και αναδιάρθρωση των βάσεων του ΕΚΑΒ στο Νότιο Αιγαίο για τις αεροδιακομιδές

«Αποτελεί αναγκαιότητα η αναδιάρθρωση της λειτουργίας των βάσεων του ΕΚΑΒ σε Σύρο και Ρόδο, αφού ένα μεγάλο μέρος των αεροδιακομιδών γίνεται από τις νησιωτικές περιοχές», τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας με το οποίο δημιουργείται Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

Ο Μάνος Κόνσολας ζήτησε την ενίσχυση των δύο βάσεων του ΕΚΑΒ σε Ρόδο και Σύρο με πτητικά μέσα και προσωπικό.

Τόνισε ότι το ιπτάμενο προσωπικό του ΕΚΑΒ που συνοδεύει ένα ασθενή από τη Ρόδο προς την Αθήνα, πολλές φορές παραμένει εκεί, αφού υπάρχουν δυσκολίες για την επιστροφή του με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά.

Για αυτό και υπάρχει η άμεση ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό των βάσεων του ΕΚΑΒ σε Σύρο και Ρόδο, αλλά και η επιχειρησιακή αναβάθμιση αυτών των βάσεων.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Στο 3ο Kos Youth Festival o Ευκλής Σορωνής

Στο 3ο Kos Youth Festival o Ευκλής Σορωνής Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι ανακοινώσεις των ομάδων που θα δώσουν το παρών στο νησί μας απ’

Ενημέρωση

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι Πηγή: www.vimatisko.gr Φωτιά προκλήθηκε σήμερα το απόγευμα σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι. Ευτυχώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και έτσι

©2020 radioproto.gr