Ενέργειες του Δήμου Κω στο Χοτ Σποτ για να περιοριστεί η κυκλοφορία των μεταναστών λόγω κορονοιού

Share This Post

Ενέργειες του Δήμου Κω στο Χοτ Σποτ για να περιοριστεί η κυκλοφορία των μεταναστών λόγω κορονοιού

Σε μία σειρά από ενέργειες προχώρησε ο Δήμος Κω προκειμένου να ενημερωθούν οι μετανάστες που διαμένουν στο Χοτ Σποτ ότι θα πρέπει να περιορίσουν την κυκλοφορία τόσο στο Πυλί όσο και στην πόλη εξαιτίας των αυστηρών κρατικών μέτρων που έχουν παρθεί. 

Το μήνυμα του δημάρχου κ. Νικηταρά όπως αναρτήθηκε πριν λίγη ώρα στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Με ευθύνη και αποφασιστικότητα, προστατεύουμε την δημόσια υγεία και τους συμπολίτες μας.

Σήμερα τοποθετήσαμε κιόσκι με βάρδια 2 ατόμων, απο τις 8.00 πρωϊ εως τις 12.00 βράδυ, προκειμένου να ενημερώνουμε οσους διαμένουν αυτή την περίοδο στο ΚΥΤ (hot spot) οτι δεν μπορούν να κατεβαίνουν στο χωριό ή όπου αλλού, εναρμονιζόμενοι και αυτοί με τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί. Τα ψώνια τους θα γίνονται μόνο κατόπιν παραγγελίας και θα παραδίδονται στη δομή. Οι αναλήψεις μετρητών θα γίνονται μόνο με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας .

Φτιάξαμε ενημερωτικές πινακίδες σε έξι γλώσσες και μοιράζουμε τα αντίστοιχα φυλλάδια στη δομή. Τους ενημερώνουμε για την υποχρέωση τους να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα. Πρέπει και οι ίδιοι να προστατέψουν τους εαυτούς τους όπως κάνει και κάθε συμπολίτης μας. Παράλληλα, ζήτησα από τη διοίκηση του ΚΤΕΛ να υπάρξει άμεση αλλαγή της στάσης του λεωφορείου (κοντά στη δομή) προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα να διέρχονται πεζοί στο χωριό, όσοι για πολύ ιδιαίτερους λόγους χρειασθεί να εξέλθουν απο το χώρο διαμονής τους.

Απέστειλα επίσης επιστολή στον αρμόδιο υπουργό, θεωρώντας αδιανόητο να μην εχουν προσαρμοσθεί ακόμα οι διαμένοντες στη δομή, στις αυστηρές συστάσεις του υπουργείου υγείας. Αν και η “αρμοδιότητα” δεν ειναι του Δήμου μας, θεωρώ οτι πρέπει στα σοβαρά θέματα που προκύπτουν, να μπαίνουμε δυναμικά μπροστά. Δεν αρνούμαστε την ευθύνη, αντίθετα είμαστε εδώ, μαζί σας και να δώσουμε τις μάχες ενωμένοι.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Σκυταλοδρομία Running Out of Time: Η μεγαλύτερη σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή. Ο Δήμος Λέρου υπέγραψε το Μήνυμα της Σκυτάλης

  Σκυταλοδρομία Running Out of Time: Η μεγαλύτερη σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή. Ο Δήμος Λέρου υπέγραψε το Μήνυμα της Σκυτάλης Στο πλαίσιο της συνεργασίας

©2020 radioproto.gr is made with by