Ελένη Μαυρόγαλου υποψήφια δημοτική σύμβουλος «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΜΟ» : Στην πρώτη γραμμή για τους κατοίκους της Πάτμου

Ελένη Μαυρόγαλου υποψήφια δημοτική σύμβουλος «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΜΟ» : Στην πρώτη γραμμή για τους κατοίκους της Πάτμου

Την Ελένη Μαυρόγαλου από την Πάτμο την γνωρίζουμε στα Δωδεκάνησα πολλά χρόνια ως έμπειρη αυτοδιοικητική, πολιτευτής της ΝΔ και βεβαίως θεσμική σε διάφορα θεσμικά όργανα αλλά και πόστα του γαλάζιου κόμματος.

Η ίδια είναι επί σειρά στέλεχος του τουρισμού της Πάτμου, δικηγόρος , μητέρα 3 υπέροχων παιδιών, σύζυγός και μία υπέρδραστήρια νέα γυναίκα που δεν εφησυχάζει ποτέ.

Με αφορμή τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, συνομιλήσαμε με την Ελένη Μαυρόγαλου για την απόφασή της να ενώσει τις δυνάμεις της με τον νυν και υποψήφιο δήμαρχο Λευτέρη Πέντε.

Μας μιλά για τους στόχους της, τις προσδοκίες της για το μέλλον του νησιού της Αποκάλυψης, τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει.

Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη:

ΡΠ: Τι είναι αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς εκ νέου με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Ε.Μ.: «Μέσα από μία μακρά εμπειρία ενασχόλησης με τα κοινά στο νησί μου, αλλά και με μία αντιπροσωπευτική επαφή με την πολιτική σκηνή σε εθνικό επίπεδο, λόγω της συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ το 2019, είμαι περισσότερο σίγουρη από ποτέ ότι προτεραιότητά μου είναι ο τόπος μου, η Πάτμος. Το νησί στο οποίο έχω τις καλύτερες αναμνήσεις, το νησί που πάντα ερωτεύομαι, ο τόπος που πλέον δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά και πάνω από όλα ο τόπος για τον οποίο θέλω τα παιδιά μου να είναι περήφανα.

Η Πάτμος είναι ένας ευλογημένος τόπος, με πλούσια ιστορία και τεράστιο αποτύπωμα -πολιτιστικό και θρησκευτικό – το οποίο οι νεότερες γενιές οφείλουμε να τιμήσουμε, αξιοποιήσουμε, αναδείξουμε και μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές μας. Τα παιδιά μας πρέπει να βιώνουν μία καλύτερη Πάτμο, με καλύτερες υποδομές, καλύτερες συνθήκες καθημερινότητας και υψηλότερη ποιότητα ζωής. Ως μητέρα, πλέον, τριών παιδιών, θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μου να είμαι ωφέλιμη και χρήσιμη στην τοπική μου κοινωνία και μέσα από τις γνώσεις και την εμπειρία μου να βάλω κι εγώ το μικρό μου λιθαράκι στο παρόν και στο μέλλον του νησιού μας».

ΡΠ: Ποια τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολούν την Πάτμο;

Ε.Μ.: «Η νησιωτικότητα από μόνη της δημιουργεί πολλαπλά ζητήματα, όχι μόνο στο νησί μας, αλλά σε όλη την νησιωτική Ελλάδα. Δε σας κρύβω, ότι ως Συντονίστρια του Μητρώου πολιτικών στελεχών Νοτίου Αιγαίου της ΝΔ, συνειδητοποίησα ότι τα προβλήματα στα νησιά μας, είτε μιλάμε για Κυκλάδες, είτε για Δωδεκάνησα είναι λίγο πολύ τα ίδια.

Πάντα θέτω ως νούμερο ένα ζήτημα την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, καθότι οι συμπολίτες μας και όλοι μας πρέπει να νιώθουμε ασφάλεια. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι εάν συμβεί κάτι στο παιδί σου, στους γονείς σου θα μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά. Κι αυτό προς το παρόν εξασφαλίζεται κυρίως από την υπεράνθρωπη προσπάθεια του υπάρχοντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Επιπλέον, όσο η τουριστική κίνηση ενισχύεται σε έναν τόπο – κι αυτό είναι πολύ ικανοποιητικό φυσικά – τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών. Ευτυχώς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία είναι και εκείνη που χρηματοδοτεί ως επί το πλείστον τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας, οι υποδομές μας ενισχύονται. Χρειάζεται, όμως, ακόμη περισσότερη δουλειά, ώστε να λύνονται αμεσότερα οι ανάγκες που προκύπτουν για νερό, αποχέτευση κ.λπ. Και βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει για την επάρκεια προσωπικού, ώστε να αντιμετωπιστεί η υποστέλεχωση που υπάρχει και μας δυσκολεύει στην διεξαγωγή των διαδικασιών για την εκτέλεση τεχνικών έργων.

Τέλος, αλλά κάτι που είναι πολύ σημαντικό, είναι το ζήτημα του κόστους ζωής. Διαπιστώνω, ειδικά τον τελευταίο καιρό, ότι έχει αυξηθεί πολύ το κόστος διαβίωσης και είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα από την πολιτεία».

ΡΠ:  Ποιοι οι στόχοι της επόμενης δημοτικής περιόδου;

Ε.Μ.: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ανήκω στη μεγάλη ομάδα της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΜΟ» με επικεφαλής τον Δήμαρχό μας, Ελευθέριο Πέντε, ο οποίος σε αντίξοες συνθήκες πανδημίας κατάφερε και πέτυχε να προχωρήσει σημαντικά έργα για το νησί μας. Αυτό που τον χαρακτηρίζει, πρωτίστως, είναι ότι είναι ένας ρεαλιστής Δήμαρχος που δεν λαϊκίζει και πάνω από όλα σέβεται τους συμπολίτες του. Κατά αυτόν τον τρόπο, καταλαβαίνεις, αγαπητή μου Σάντυ, ότι οι στόχοι μας είναι ρεαλιστικοί και ανταποκρίνονται, πρωτίστως, στις άμεσες ανάγκες του νησιού μας και εν συνεχεία σε μακροπρόθεσμα σχέδια που θα ωφελήσουν πολλαπλά την Πάτμο και τους Πατμίους.

Οι καλύτερες παροχές υγείας αποτελούν πάντα προτεραιότητά μας και θα συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις μας. Η βελτίωση των υποδομών αποτελούν σαφώς σημαντική προτεραιότητά μας, όπως επίσης και η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, προκειμένου οι νέοι μας και τα παιδιά μας να αθλούνται και να έχουν μία υγιή διέξοδο στην καθημερινότητά τους, χειμώνα – καλοκαίρι. Είναι άκρως σημαντικό τα παιδιά να μυούνται στο αθλητικό ιδεώδες και να νιώθουν ασφάλεια στον χώρο που προπονούνται. Επιπλέον, η εξωστρέφεια στον τουρισμό είναι πρωταρχικός μας στόχος, καθότι, γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η Πάτμος αποτελεί φάρο παγκόσμιας εμβέλειας και αυτό πρέπει να το υποστηρίξουμε για ακόμη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη. Ο εναλλακτικός τουρισμός θα συμβάλλει καθοριστικά σε αυτή την κατεύθυνση και θα επιμηκύνει τη σεζόν. Παράλληλα, οι συνέργειες με τους τοπικούς φορείς είναι απαραίτητες σε όλους τους τομείς, όπως και η ανάδειξη τοπικών τεχνών και της πολιτιστικής ιστορίας του νησιού μας.

Σάντυ μου, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, διαθέτουμε όμως και όραμα και όρεξη και πάνω από όλα ικανά στελέχη για να υλοποιήσουν το πρόγραμμά μας».

ΡΠ:   Γιατί να επιλέξει ο δημότης την Ελένη Μαυρόγαλου;

Ε.Μ.: «Θέλω πρωτίστως ο συνδημότης μου να εμπιστευτεί την Ελένη για αυτά που έχει αποδείξει μέχρι σήμερα, και να μου δώσει τη δυνατότητα, με την εμπειρία που υπάρχει πια, να βάλω τα δυνατά μου για εκείνον και για όλους τους συμπολίτες μου. Ως δικηγόρος από το 2008, επιχειρηματίας, ένας άνθρωπος που ασχολείται αρκετά χρόνια με τα κοινά και ως σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών οι συνδημότες μου, θέλω να είναι σίγουροι, πως μπορώ να βλέπω την Πάτμο μέσα από τα δικά τους μάτια.

Η Πάτμος είναι μία και μοναδική, όπως και οι δημότες της και αξίζει ανθρώπους με εμπειρία, γνώση, όραμα και εργατικότητα. Και πλέον στα 39 μου είμαι βέβαιη ότι το να κάθεσαι στον καναπέ ή στο γραφείο σου και να σχολιάζεις τους πάντες και τα πάντα, δεν αλλάζει τον κόσμο. Οφείλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή και να υπηρετούμε τους συμπολίτες μας.

Θα ήθελα να κλείσω με την αγαπημένη μου φράση του Τζων Κέννεντυ «Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου»!

Σάντυ Λαδικού 

 

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω Πηγή: www.vimatisko.gr Καθημερινά είναι τα παράπονα και τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε από αναγνώστες για τις εκατοντάδες επικίνδυνες λακκούβες

Αθλητικά Νέα

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024 Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του

©2020 radioproto.gr