Εκλογές των ΗΠΑ και ελληνική διάσταση – Γράφει ο Σάββας Πεταλάς 

Εκλογές των ΗΠΑ και ελληνική διάσταση – Γράφει ο Σάββας Πεταλάς 

Την πάτησε ο εγκάθετος του Ερντογάν στην Πενσυλβάνια και κολλητός του Trump dr Oz.
Εκλέγεται στη Βουλή και ο υιός Μενέντεζ.
Υπάρχουν ελπίδες για οριακή επικράτηση των δημοκρατικών ώστε να παραμείνει ο Μενεντεζ πρόεδρος της επιτροπής του κογκρέσου.
Ο θεός της Ελλάδας , ο αγώνας του Ελληνικού λόμπι μαζί με αρμένικο και εβραϊκό έκαναν το θαύμα τους στην Πενσυλβάνια. Συνετέλεσαν να μαυριστεί ο κολλητός του Trump φανατικός νεοθωμανός και ερντογανικός,  αρνητής των γενοκτονιών των Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων, τουρκικής καταγωγής μουσουλμάνος ιατρός Dr Oz. Κλάμα λοιπόν ο Ταγίπ, που είχε ποντάρει πάρα πολλά στην εκλογή του Dr Oz.  Παρότι προηγείτο σταθερά στις δημοσκοπήσεις και ο αντίπαλος του και τελικά νικητής Fetterman είχε υποστεί πρόσφατα εγκεφαλικό οι θέσεις του δημοκρατικού υποψηφίου και η καμπάνια σε βάρος του Oz από τα lobby έκαναν το θαύμα. Από την άλλη ο υιός Μενέντεζ φαίνεται να κερδίζει έδρα στη βουλή. Στη Γερουσία και στη Βουλή προς το παρόν οριακή ισορροπία. μεταξύ δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων με έντονη όμως εναλλαγή ποσοστών στις οριακές αναμετρήσεις ανά πολιτεία και εκλογική περιφέρεια. Η μικρή διαφορά σε ποσοστά και αριθμό δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων επιβεβαιώνει τον εθνικό διχασμό και το πρόβλημα εσωτερικής συνοχής στις ΗΠΑ. Αυτο οφείλει η Ελληνική κυβέρνηση και πολιτικό σύστημα να μην το παραγνωρίζει, να έχουν στο μυαλό τους ότι μια εσωτερική κρίση θα αδρανοποιησει την εξ πολιτική των ΗΠΑ και να μην ποντάρουν όλα τα αβγά στο καλάθι των δημοκρατικών. Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριδα De Santis είναι πολύ πιθανόν να επικρατήσει εντός των Ρεπουμπλικάνων ως επόμενος προεδρικός υποψήφιος και να κάνει περίπατο σύμφωνα με δημοσκοπήσεις για πρόεδρος χωρίς να αποκλείεται νίκη των Ρεπουμπλικάνων και με τον Trump. Μην ξεχνάμε ότι ο ΥΠΕΞ με τις πιο θετικές θέσεις υπέρ Ελλάδας ήταν ο Ρεπουμπλικάνος  Πομπεο επί προεδρίας  Trump.   Κακώς λοιπόν η υστερία σε ελληνικά κανάλια και κόμματα υπέρ δημοκρατικών και κατά Ρεπουμπλικάνων . Χρειάζεται ισορροπία.  Τα γράφει και ο έγκυρος δημοσιογράφος και γνώστης των ΗΠΑ κ Dimitris Apokis . Από την άλλη υπάρχουν ακόμα βάσιμες ελπίδες οι δημοκρατικοί να μην χάσουν την οριακή πλειοψηφία και να παραμείνει ο κ Bob Menendez πρόεδρος της επιτροπής της Γερουσίας που εμποδίζει προς το παρόν την πώληση f16 χωρίς όρους στην Τουρκία. Διευκρινίζω ότι η ανάλυση βασίστηκε σε ΜΜΕ των ΗΠΑ τα οποία γενικά είναι υπέρ των Δημοκρατικών και φανατικά κατά του Trump  Κατά συνέπεια διατηρούμε μια μικρή επιφύλαξη ως προς την ακρίβεια των δεδομένων.
Πεταλάς Σάββας

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

H ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ ξεκινά τις καλοκαιρινές της δράσεις την Τρίτη 13/06 στις 21:00, στον Θερινό Κινηματογράφο Ορφέα, με τη βραβευμένη ταινία από το Μαρόκο Το Μπλε Καφτάνι.

H ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ ξεκινά τις καλοκαιρινές της δράσεις την Τρίτη 13/06 στις 21:00, στον Θερινό Κινηματογράφο Ορφέα, με τη βραβευμένη ταινία από το Μαρόκο Το Μπλε Καφτάνι. Το Μπλε

©2020 radioproto.gr