Εκδρομές από Τουρκία για το παζάρι στην Κω – Προβληματισμός για τις λίγες επιλογές διασκέδασης το χειμώνα

Εκδρομές από Τουρκία για το παζάρι στην Κω – Προβληματισμός για τις λίγες επιλογές διασκέδασης το χειμώνα

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος αναμένεται να επισκεφτούν δεκάδες Τούρκοι τουρίστες στην Κω με αφορμή το Χριστουγεννιάτικο παζάρι. Όπως μας δήλωσε η κα. Έσρα Ασκάρ από τα τουριστικά πρακτορεία Poullia Tours και Tilos Tours, η ζήτηση για Κω από Τουρκία είναι στα ύψη με κάποιους εκδρομείς να έρχονται από την Παρασκευή για το παζάρι.

Φέτος υπάρχουν τουλάχιστον 4 δρομολόγια την εβδομάδα μονοήμερης εκδρομής από Αλικαρνασσό για Κω το χειμώνα, όμως οι επιλογές σε διασκέδαση είναι μειωμένες αν και οι τουρίστες έχουν την διάθεση να κάνουν υψηλές καταναλώσεις.

Μεγάλος αριθμός Τούρκων εκδρομέων στην Κω για το παζάρι

« Αναμένουμε πολλά group από Τουρκία για το φετινό παζάρι. Έχουμε ήδη οργανώσει πακέτα εκδρομών από Παρασκευή. Μας ζητούν ξενοδοχεία, ενοικίαση αυτοκινήτου ακόμη και να τους κλείσουμε με κράτηση για φαγητό και διασκέδαση».

Τουρίστες έρχονται αλλά λίγες οι επιλογές για φαγητό και διασκέδαση

Σύμφωνα με την έμπειρη στον τουρισμό κα. Ασκάρ, υπάρχει ένα πρόβλημα σε ότι αφορά τις επιλογές διασκέδασης των επισκεπτών καθώς είναι λιγοστές οι επιλογές φέτος το χειμώνα. Οι Τούρκοι έρχονται όλη την εβδομάδα στην Κω και κάνουν την βόλτα τους, τα ψώνια τους στα μαγαζιά , στα σούπερ μάρκετ και αγαπούν το φαγητό στην Κω ειδικά το ψάρι. Οι επιλογές όμως στην εστίαση και μετά στην διασκέδαση είναι λίγες. Από την άλλη υπάρχουν επιχειρήσεις που ανοίγουν μόνο για να εξυπηρετήσουν τους Τούρκους χειμερινούς τουρίστες και είναι ευχαριστημένοι.»

Να σημειωθεί ότι πέρυσι ξεκίνησε η οργανωμένη επίσκεψη εκδρομέων από τα απέναντι γειτονικά παράλια στην Κω για το εορταστικό παζάρι της Κω. Με μεγάλη έκπληξη οι σύλλογοι είχαν δηλώσει στην εφημερίδα μας ότι οι Τούρκοι έκαναν πολλές αγορές και βοήθησαν στα μέγιστα ώστε να υπάρξει επιτυχία στο παζάρι. Μάλιστα σύλλογοι μας είχαν πει ότι εάν δεν ήταν οι Τούρκοι τουρίστες, ίσως δεν θα υπήρχαν τόσες αγορές.

Το ίδιο μας αναφέρουν κατά καιρούς σε σχετικά ρεπορτάζ και επιχειρηματίες που έχουν κατά την διάρκεια του χειμώνα αυξημένες πωλήσεις λόγω των Τούρκων. Είναι στοιχεία που ίσως δώσουν κίνητρα και σε άλλα μαγαζιά να παραμείνουν ανοικτά για να «ζωντανέψει» η Κως ξανά σε όλους.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο να μειώνονται όλο και περισσότερο οι επιχειρήσεις που λειτουργούν το χειμώνα κάτι που προβληματίζει τους κατοίκους του νησιού και τους χειμερινούς επισκέπτες.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα μετο Έκτακτο Δελτίο Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που ισχύει έως  αύριο Τετάρτη 24-04-2024

©2020 radioproto.gr