Εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Κω για την Πανσέληνο του Αυγούστου 

 

Εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Κω για την Πανσέληνο του Αυγούστου 

Σο Τπουργείο Πολιτισμού και η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς διοργανώνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία σε ολόκληρη τη χώρα, με ελεύθερη είσοδο τη νύχτα της αυγουστιάτικης Πανσελήνου, που φέτος θα ανατείλει δύο φορές: την πρώτη και την τελευταία νύχτα του Αυγούστου.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις δύο νύχτες της Πανσελήνου, Tρίτη 1η και Πέμπτη 31 Aυγούστου, αλλά και στις 30 Ιουλίου και 30 Αυγούστου, σε 50 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα. Άλλοι 50 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία, θα υποδεχθούν το κοινό με ελεύθερη είσοδο (20.00-24.00).
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, στο πλαίσιο συμμετοχής της στον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, στην Κω διοργανώνει εκδήλωση στη Ρωμαϊκή Οικία (Casa Romana) και προσφέρει τη δυνατότητα στο κοινό να περιηγηθεί στις αίθουσές της, καθώς και στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Κω, με ελεύθερη είσοδο, την Τρίτη 1 Αυγούστου 2023.

Α. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕIΣΟΔΟ από τις 20.00 έως 24.00:
 Ρωμαϊκή Οικία (Casa Romana) στην Κω
 Ρωμαϊκό Ωδείο της Κω.

Β. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ
 Κως – Ρωμαϊκή Οικία (Casa Romana): Συνεδριακό Κέντρο – Ώρα 21:00
«Ήχος με Εικόνα και Η Συνέχεια….. »

H βιολονίστα Τάνια Σικελιανού θα ερμηνεύσει σόλο έργα από την Μπαρόκ εποχή μέχρι σήμερα, ενώ η ζωγράφος Μίλκα Στογιάνοβιτς θα ανταποκρίνεται στη μουσική μέσω της ζωγραφικής, δημιουργώντας σε πραγματικό χρόνο μια αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο τεχνών.
Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας (70 άτομα), θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2241365200-1, 2242026840, 2242023234

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

©2020 radioproto.gr