ΕΙΘΕΛ : Καταγγελία για βιαιοπραγία λιμενικών σε ΑΜΕΑ

 

ΕΙΘΕΛ : Καταγγελία για βιαιοπραγία λιμενικών σε ΑΜΕΑ

Το Δ.Σ της Ένωσης καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια ανδρών του λιμενικού σώματος της Ρόδου, βιαιοπραγώντας σε άτομο με ειδικές ανάγκες, επιβάτη του πλοίου γραμμής Ρόδου-Λέρου την Παρασκευή 17 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα το άτομο με σοβαρή νοητική υστέρηση(αδυναμία επικοινωνίας, αυτοεξυπηρέτησης, κοινωνικών δεξιοτήτων και βαρηκοΐα ) κάτοικος Λέρου βρισκόταν στο πλοίο της γραμμής (ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2) με προορισμό το λιμάνι της Λέρου συνοδεία της αδελφής του, στην ολιγόλεπτη απουσία της αδελφής του, οι λιμενικοί επειδή όπως είπαν αντέδρασε στις υποδείξεις τους, του έβαλαν χειροπέδες. Ο Ασθενής νοσηλεύτηκε στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Λέρου με εκχυμώσεις-μώλωπες στο πρόσωπο, στα χέρια και αιμάτωμα στο τριχωτό της κεφαλης , παρέμεινε νοσηλευόμενος για 48 ώρες .

Καταγγέλλοντας το περιστατικό ζητάμε την πλήρη διερεύνηση του, να σταματήσουν άμεσα τέτοιου είδους συμπεριφορές των σωμάτων ασφάλειας . Τέτοιου είδους συμπεριφορές παρουσιάζονται με ενδημικό χαρακτήρα στα σώματα ασφαλείας και ευδοκιμούν με την ανοχή των κυβερνήσεων.

Καθημερινό φαινόμενο τείνει να γίνει πλέον ο αστυνομικός –λιμενικός “τσαμπουκάς” και η ωμη βία σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών. Το πρόβλημα της κρατικής βίας είναι χρόνιο, ενώ η ανικανότητα, η απροθυμία των αστυνομικών- λιμενικών και δικαστικών αρχών να οδηγήσουν τους υπευθύνους σε λογοδοσία βγάζει μάτι, είναι λοιπόν δικαιολογημένο το συμπέρασμα ότι αποτελεί κρατική στρατηγική επιλογή η αναβάθμιση της κατασταλτικής βίας και όχι έλλειμμα ή αποτυχία του συστήματος.

Αποτέλεσμα των προαναφερόμενων είναι και το περιστατικό που περιγράψαμε.

Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ θα σταθεί στο πλευρό του ασθενή μας και της οικογένειας του .

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση των 20 ιδρυτικών μελών του Ομίλου για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση

Πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση των 20 ιδρυτικών μελών του Ομίλου για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση Πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου η πρώτη, ιδρυτική μετά

Ενημέρωση

Διακοπή υδροδότησης την Δευτέρα 11/12

Διακοπή υδροδότησης την Δευτέρα 11/12 Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ζημιάς στο δίκτυο ύδρευσης,έχει διακοπεί η υδροδότηση στις οδούς Κορυτσάς, Κλεοβούλου και Μανδηλαρά της Δημοτικής Κοινότητας

©2020 radioproto.gr