ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

Στην τελευταία συνεδρίαση του έτους 2019, την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Νισύρου με απόφασή του κατά πλειοψηφία ενέκρινε την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Νισύρου και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την τσιμεντόστρωση του δρόμου που οδηγεί από το Μανδράκι στο μοναστήρι του Σταυρού και στο ηφαίστειο.

Το σπουδαίο αυτό  έργο που θα συνδέσει τη Νίσυρο περιμετρικά το εκτελεί η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας και βρισκόμαστε στην μέση για την ολοκλήρωση του. Η νέα Προγραμματική Σύμβαση δίνει τη δυνατότητα επέκτασης του έργου της τσιμεντόστρωσης με στόχο εντός του έτους 2020 να έχει ολοκληρωθεί.

Το κόστος του έργου για το Δήμο είναι περίπου το 1/5 του κόστους που θα στοίχιζε η τσιμεντόστρωση εάν δεν εκτελείτο από τη ΜΟΜΚΑ. Ο Δήμος Νισύρου ευχαριστεί την ΜΟΜΚΑ για το σπουδαίο έργο που επιτελεί στο νησί μας. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο για την αμέριστη συμπαράσταση του στο νησί μας και για την συμβολή του στην προώθηση όλων των έργων ανάπτυξης του τόπου μας.

Η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης έγινε από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πλειοψηφίας και καταψηφίστηκε από τα 4 μέλη της αντιπολίτευσης που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση, ήτοι : Παναγιώτης Γιαννάκης-Μάρτιν, Εμμανουήλ Καρακωνσταντίνος, Χαράλαμπος  Διακομιχάλης και  Άννα Κατσιματίδου.

Είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει κανένας πολίτης της Νισύρου που δεν θέλει την πρόοδο του τόπου μας και την εκτέλεση τέτοιων έργων. Η καταψήφιση αυτού του έργου από τη λεγόμενη αντιπολίτευση αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αποκοπή τους από την κοινωνία και το ρόλο τους ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συνεχίζεται καθημερινά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διενέργειας test Covid_19 από την Κ.Ομ.Υ. Κω

Συνεχίζεται καθημερινά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διενέργειας test Covid_19 από την Κ.Ομ.Υ. Κω Συνεχίζεται καθημερινά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διενέργειας test Covid_19 από την Κ.Ομ.Υ. Κω, από

Πολιτική

Η κλιματική αλλαγή επιβάλλει τον επανασχεδιασμό της νησιωτικής οικονομίας

Η κλιματική αλλαγή επιβάλλει τον επανασχεδιασμό της νησιωτικής οικονομίας Στο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Forum του INSULEUR που διοργανώθηκε από το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ε.Ε. (INSULEUR) και

©2020 radioproto.gr