Μετά από αίτημα για παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη δημοτική ενότητα Κω του δήμου μας, που κατέθεσε ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, ο Γραμματέας Πολιτικής προστασίας κ. Ιωάννης Ταφύλλης ενέκρινε παράταση μέχρι την 23η Ιανουαρίου 2020.

Το αίτημα κατετέθη προκειμένου να διευκολυνθούν τα έργα αποκατάστασης που αφορούν στο λιμάνι, τα πολιτιστικά μνημεία και κυρίως τα έργα αποκατάστασης των Εκκλησιών μας και των λατρευτικών χώρων των Μουσουλμάνων.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης αναφέρει:

“Η νέα παράταση ήταν αναγκαία αφού δυστυχώς τα απαραίτητα βήματα για την αποκατάσταση των πληγών από το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017, που αφορούν άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δεν έχουν γίνει ή όπου έχουν γίνει καθυστερούν απαράδεκτα.

Έπρεπε να περάσουν δύο χρόνια για να ξεκινήσει το Υπουργείο Υποδομών τις εργασίες στο λιμάνι μας.

Το Υπουργείο Πολιτισμού ακόμα δεν έχει ξεκινήσει την παραμικρή εργασία.

Δυστυχώς ούτε οι εργασίες στις εκκλησίες μας φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον, παρά τις προσπάθειες του Μητροπολίτη μας κ.κ. Ναθαναήλ.

Οι δε λατρευτικοί χώροι των Μουσουλμάνων είναι άγνωστο σε ποιο επίπεδο βρίσκονται τα βήματα αποκατάστασης τους.

Την ίδια περίοδο, από το 2017 μέχρι σήμερα, ο δήμος μας αποκατέστησε και ουσιαστικά ξαναέφτιαξε τρία (3) σχολεία, αποκατέστησε καταστροφές στις υποδομές (κυρίως ύδρευση – αποχέτευση) και γενικά έκανε όλα όσα απαιτούντο για τις υποδομές, την εικόνα και τη λειτουργία του νησιού.

Ευχόμαστε η παράταση αυτή να είναι η τελευταία.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by