Δ. Πικιώνης: Ανάπτυξη για ποιούς και με τίνων τα χρήματα;

Share This Post

 

Δ. Πικιώνης: Ανάπτυξη για ποιούς και με τίνων τα χρήματα;

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ Ποιούς και με τίνων τα χρήματα?

Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει και για το μοντέλο ανάπτυξης πλέον σε όλους!

1. Καταστηματάρχες στο Μαστιχάρι παραπονιούνται ότι μεγάλα ξενοδοχεία πετάνε απόβλητα στα χωράφια, δημιουργώντας εστίες κουνουπιών και εντόμων και δυσοσμία αλλά και στην θάλασσα.

2.Στις παραλίες της πόλης της Κω οι ντόπιοι απειλούνται με έξωση, καθώς οι επεκτάσεις των ξενοδοχείων δεν εξασφαλίζουν την ελεύθερη πρόσβαση τους στις ακτές.

3.Η έκταση του Ναυτικού Ομίλου των 70 στρεμμάτων, παρά την «διεκδίκηση» του Δήμου απειλείται με τριχοτόμηση και προσάρτηση στα όμορα ξενοδοχεία.

4.Η βιομηχανική κληρονομιά της νέας ΑΒΙΚΩ αντί να προστατευτεί από τον Δήμο, παραδόθηκε βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα ερείπια της παραμένουν προκλητικά ασυμμάζευτα στον χώρο, να μας θυμίζουν τον αγώνα που κάναμε να κηρυχτεί «διατηρητέα» και την περίφημη αναπομπή του θέματος από τον ανεκδιήγητο τότε υπουργό Πολιτισμού Ευάγγ. Βενιζέλο που λειτούργησε ως υπάλληλος της Τράπεζας, και όχι ως υπουργός!

5. Ήδη η τοπική κοινωνία με ίδιους πόρους καλείται να πληρώσει τις επεκτάσεις των ήδη ανεπαρκών υποδομών σε βιολογικούς και ΧΥΤΑ (Ο βιολογικός της πόλης ήδη ξεκίνησε την επέκταση του) για να μην πνιγούμε στα λύματα και τα σκουπίδια.

6.Το πρόβλημα του νερού γίνεται όλο και πιο έντονο! Ο υδροφόρος υπεραντλείται και παρά τις δεσμεύσεις, η ΔΕΥΑΚ δεν αποφασίζει να βάλει υδρόμετρα στις γεωτρήσεις !

7. Τo ξεπουλημένο στην FRAPORT αεροδρόμιο μας επεκτάθηκε για να πολλαπλασιάσει τα επόμενα χρόνια τον αριθμό επισκεπτών!

8. οι αρχαιολογικοί χώροι παρατημένοι στην τύχη τους με κίονες πεσμένους ακόμα από τον σεισμό του2017, ακαθάριστοι, αστερέωτοι (καστρα Νερατζιάς&Αντιμάχειας )χωρίς προσωπικό και την κατάλληλη ανάδειξη.

9. Και κλίνες νέες κλίνες παντού! Με κρατικές επιδοτήσεις! Χωρίς αυτές κανένας «φερώνυμος επενδυτής» δεν βάζει κεφάλαιο από την τσέπη του για την λεγόμενη «ανάπτυξη».

9.Όταν το τοπικό γραφείο τουρισμού του Δήμου μας ασχολείται με τα τρισάγια για την κηδεία της βασίλισσας και τα προβλήματα εδώ του τουρισμού χρονίζουν, οι πολίτες δεν πρέπει να σιωπούν !Η αναμενόμενη επιδείνωση της κατάστασης και των προβλημάτων θα καταφερουν να δωσουν λύσεις για να αντιστραφεί η κατάσταση και το τουριστικό προιόν να επιστρέφει στους κατοίκους του νησιού βελτιώνοντας το νησί και το επίπεδο ζωής των μόνοιμων κατοίκων του? Αυτό θα έπρεπε να είναι και είναι ο στόχος διότι η κερδοφορία των εχόντων και κατεχόντων δεν αφορά και δεν ενδιαφέρει κανέναν!

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω»

  Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω» Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας

Αθλητικά Νέα

Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας

  Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας Με σύνθημα «Συνδυάζω –Μετακινούμαι» ο Δήμος Κω συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα

©2020 radioproto.gr is made with by