Δύναμη Αλλαγής : ’ O Δήμαρχος της φωτογραφίας και του ανύπαρκτου έργου επιχειρεί να δεσμεύσει το Δήμο για 30 χρόνια με αδιαφανείς διαδικασίες’’

 

Δύναμη Αλλαγής : ’ O Δήμαρχος της φωτογραφίας και του ανύπαρκτου έργου επιχειρεί να δεσμεύσει το Δήμο για 30 χρόνια με αδιαφανείς διαδικασίες’’

Από τη δημοτική παράταξη Δύναμη Αλλαγής-ΚΩΣ 2023, εκδόθηκε η ακόλουθη δήλωση:

‘’Ο Δήμαρχος της φωτογραφίας και του ανύπαρκτου έργου, στις τελευ-ταίες ημέρες της θητείας του επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες, να δεσμεύσει το δήμο για τα επόμενα χρόνια μέσα από αδιαφανείς δια-δικασίες και συμφωνίες για την έκταση του Ναυτικού Ομίλου.

Και όλα αυτά με ψέματα και κάλυψη της κρυφής ατζέντας που έχει.

Ο πρώην Δήμαρχος κ.Καϊσερλης ήταν ιδιαίτερα αυστηρός προς τον κ.Νι-κηταρά λέγοντας ότι ‘’ Ο Δήμος Κω έχει βγει στη Συγγρού’’.

Εμείς θα είμαστε πιο ευγενικοί.

Έχουμε και λέμε:

1ον) Ο κ.Νικηταράς από τον Ιανουάριο του 2020, στη συνάντηση του με τον κ.Γεραπετρίτη, είχε εξαγγείλει την παραχώρηση της έκτασης του Ναυτικού Ομίλου, βγάζοντας και την απαραίτητη φωτογραφία.

Τέσσερα χρόνια μετά ήρθε και επιβεβαίωσε αυτά που είχαμε επισημά-νει από την πρώτη στιγμή: ότι το Υπερταμείο δεν παραχωρεί ακίνητα

χωρίς οικονομικό αντίτιμο.

Ο κ.Νικηταράς, που θα το έπαιρνε δωρεάν, τώρα θέλει να δώσει ο Δήμος ένα τεράστιο ποσό σε ετήσια βάση χωρίς να λέει τι ακριβώς θα γίνει στη συγκεκριμένη έκταση, χωρίς να μας λέει ποια ιδιωτικά συμφέροντα εμπλέκονται στην αξιοποίηση ή στην εκμετάλλευση.

Επιχειρεί να δεσμεύσει το Δήμο για 30 χρόνια, λίγο πριν φύγει και χωρίς να έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση .

2ον) Επανέρχεται στα ψέματα γιατί έτσι έγινε Δήμαρχος. Ισχυρίζεται ψευδώς ότι η δημοτική αρχή του Γιώργου Κυρίτση αποδέχθηκε και συναίνεσε στην παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης στην ΕΤΑΔ .

Μόνο που η έκταση αυτή δεν ήταν ΠΟΤΕ του δήμου. Είχε παραχωρηθεί για συγκεκριμένες χρήσεις και μέχρι το 2007 ελάχιστα είχαν γίνει από αυτά που έπρεπε.

Όλοι γνωρίζουν επίσης ότι η κυβέρνηση της περιόδου 2015-2019 με το νέο μνημόνιο που έφερε και με το νόμο για το Υπερταμείο (Ν.4389 ) παραχώρησε, υποχρεωτικά και με συνοπτικές διαδικασίες, το σύνολο της δημόσιας ακίνητης περιουσίας για 99 χρόνια στο Υπερταμείο (θυγατρική του οποίου είναι η ΕΤΑΔ).

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Δήμος Κω με Δήμαρχο το Γιώργο Κυρίτση και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2018, κατέθεσε συγκε-κριμένη πρόταση προς την ΕΤΑΔ.

Η απόφαση αυτή είναι και η ΜΟΝΑΔΙΚΗ που υπάρχει αφού την πρόταση του κ. Νικηταρά μέχρι σήμερα δεν την έχουμε δει ΠΟΥΘΕΝΑ.

Φυσικά αν δεν είχε παρεμποδιστεί η προσπάθεια της δημοτικής αρχής του Γιώργου Κυρίτση, το 2007, να δημιουργηθεί κολυμβητήριο στη συ-γκεκριμένη έκταση, από αυτούς που σήμερα κάνουν τους τιμητές, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

3ον) Ο κ. Νικηταράς δεν έχει δικαίωμα ούτε τη δημοκρατική νομιμοποίηση να δεσμεύσει το Δήμο για 30 χρόνια, όχι μόνο για το απίστευτο ετήσιο τίμημα σε ετήσια βάση αλλά και για το είδος και το βαθμό εμπλοκής συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων που δεν ξεκαθαρίζει.

Από εκεί και πέρα, ο Δήμαρχος της φωτογραφίας και της απραξίας, στις τελευταίες ημέρες της θητείας του, πρέπει να είναι πιο προσεκτικός.

Ήδη βαρύνεται με τη ματαίωση έργων όπως τα δύο κλειστά γήπεδα στις δημοτικές ενότητες Ηρακλειδών και Δικαίου, τα οποία θα έπρεπε ήδη να είχαν ολοκληρωθεί.

Όπως βαρύνεται με την πρωτοφανή στα χρονικά εγκατάλειψη των Κοινοτήτων.

Τι μένει από τη θητεία του κ.Νικηταρά;

Πολλές φωτογραφίες και δύο χωράφια που στο ένα ΘΑ γίνει το νέο νοσοκομείο ( την ώρα που το υπάρχον δεν έχει γιατρούς) και στο άλλο ΘΑ γίνει το νέο δικαστικό μέγαρο.

Αέρας φρέσκος και κοπανιστός και απόλυτη απραξία.

Η Κως πρέπει να πιάσει ξανά το νήμα των έργων, να βελτιωθεί η καθημερινότητα του δημότη, να κινητοποιηθούν νέες και δημιουργικές δυνάμεις.”

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ «KOS ΜΤΒ#2 – 2024»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ «KOS ΜΤΒ#2 – 2024» Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διασυλλογικός αγώνας ορεινής ποδηλασίας KOS MTB#2 – 2024, στην Τσουκαλαριά,

©2020 radioproto.gr