Δύναμη Αλλαγής: 8 μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων της Κω

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 εκδόθηκε η ακό-λουθη ανακοίνωση:

‘’ Οι αρνητικές συνέπειες από το πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας και του τουρισμού, θα είναι τεράστιες για την τοπική μας οικονομία.

Ο Δήμος Κω μπορεί και πρέπει να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων.

Ο Δήμος Κω είναι ένας οικονομικά ισχυρός δήμος, είναι ένας πλεονασματικός και όχι ένας ελλειμματικός δήμος. Και αυτό οφείλεται στο σχέδιο και στη διαχείριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Η Δύναμη Αλλαγής-ΚΩΣ 2023 προτείνει 8 άμεσα μέτρα στήριξης:

1ον) Αναστολή των οικονομικών υποχρεώσεων των πολιτών, σε πρώτη φάση, μέχρι τις 30 Ιουνίου και επανεξέταση της ίδιας απόφασης για ενδεχόμενη παράταση της μέσα στον Ιούλιο.

2ον) Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού αλλά και από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων των επιχειρήσεων που

διέκοψαν τη λειτουργία τους με απόφαση της κυβέρνησης από την λήψη της απόφασης μέχρι τις 30 Ιουνίου και επανεξέταση της ίδιας απόφασης για ενδεχόμενη παράταση της μέσα στον Ιούλιο.

3ον) Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού της Α΄κατοικίας των εργαζομένων που η σύμβαση εργασίας τους είναι σε αναστολή ή έχει καταγγελθεί από την λήψη της απόφασης μέχρι τις 30 Ιουνίου και επανεξέταση της ίδιας απόφασης για ενδεχόμενη παράταση της μέσα στον Ιούλιο .

4ον) Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού της Α΄κατοικίας των εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό , οι οποίοι λόγω των συνθηκών δεν θα απασχοληθούν.

5ον) Απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων για τις επιχειρήσεις που στεγάζονται σε δημοτική ακίνητα από την λήψη της απόφασης μέχρι τις 30 Ιουνίου και επανεξέταση της ίδιας απόφασης για ενδεχόμενη παράταση της μέσα στον Ιούλιο , εννοώ αυτά που πληρώνουν ενοίκιο.

6ον) Επέκταση των θέσεων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για να στηριχθεί η απασχόληση όσων συμπολιτών μας δεν εργαστούν στον τουρισμό φέτος, αφού μπαίνουμε σε μια δύσκολη περίοδο. Αυτό αποτελεί διεκδίκηση του Δήμου προς την κεντρική εξουσία.

7ον)Απαλλαγή από τα τροφεία των παιδικών σταθμών όλων των οικογενειών και όταν ανοίξουν να ορίσουμε νέα μειωμένα τροφεία τουλάχιστον για το 2020.

8ον)Νέα τιμολόγια στο αρδευτικό νερό με απαλλαγές στους μικρούς καταναλωτές και κλιμακούμενο νέο τιμολόγιο στους μεγάλους.

Η δημοτική αρχή αντί να δημιουργεί περιττές εντάσεις, οφείλει να υιοθετήσει αυτές τις προτάσεις , να τις εμπλουτίσει με τις δικές της αν διαθέτει.

Είναι προτάσεις ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες, για ένα Δήμο με ταμειακά διαθέσιμα 20 εκ.ευρώ.

Οφείλουμε επίσης να επισημάνουμε την ανάγκη για ένα νέο στρατηγικό σχεδιασμό της Κω στον τουρισμό, για τον οποίο οι προβλέψεις δεν είναι

απλά δυσοίωνες αλλά εφιαλτικές.

Ο Ηλίας Σιφάκης και η Σμαραγδή Παρισίδη θα παρουσιάσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες την ολοκληρωμένη πρόταση της Δύναμης Αλλαγής-ΚΩΣ 2023 για να υπερβούμε τη μεγάλη κρίση που έρχεται στον τουρισμό.

Η Δύναμη Αλλαγής-ΚΩΣ 2023 είναι εδώ, με προτάσεις

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2019 radioproto.gr is made with by