Δύναμη Αλλαγής: Τραγική η παρουσία του κ.Νικηταρά στη σύσκεψη για το μεταναστευτικό. Δέσμιος των εξαρτήσεων και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει

Δύναμη Αλλαγής: Τραγική η παρουσία του κ.Νικηταρά στη σύσκεψη για το μεταναστευτικό. Δέσμιος των εξαρτήσεων και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Η τραγική παρουσία και εμφάνιση του κ.Νικηταρά στην σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών για το μεταναστευτικό, αποδεικνύει ότι χωρίς καθαρές θέσεις κανείς δεν μπορεί να σταθεί και να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της Κω.

Ο κ.Νικηταράς απλά εξέφρασε την αντίθεση του στη δημιουργία κλειστού κέντρου χωρητικότητας πάνω από 2.000 παράνομων μεταναστών.

Όταν όμως ο Γιώργος Κυρίτσης προειδοποιούσε ποια θα ήταν η εξέλιξη από τη δημιουργία του hot spot, τόσο ο κ.Νικηταράς αλλά και όσοι είναι από πίσω του, τον ελέγχουν και τον κατευθύνουν, είτε σιωπούσαν είτε ήταν υπέρ της δημιουργίας hot spot.

Η Κως δεν πρέπει να αποδεχτεί και να νομιμοποιήσει ποτέ αυτή τη δομή, σταθερή και πάγια θέση μας πρέπει να είναι η έξοδος της Κω από το χάρτη των hot spot.

Η Κως πρέπει να φιλοξενεί αυτούς που της αναλογούν με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια του 1% και αυτοί δεν μπορεί να είναι παραπάνω από 300 και για τους οποίους βέβαια δεν χρειάζεται hot spot.

Με αυτή τη θέση, έστω και αργά, θα έπρεπε να συνταχθεί ο κ.Νικηταράς αλλά δεν του το επιτρέπουν οι ισχυρές εξαρτήσεις και οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Το κλειστό κέντρο των 2.000 που κάποιοι μας λένε, πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε μια Νέα Μόρια με 4 και 5 χιλιάδες ανθρώπους. Γιατί πολύ απλά δεν λειτουργεί το σύστημα επαναπροωθήσεων και βολεύει πολλούς να έχει το πρόβλημα η Κως προκειμένου να έχουν αυτοί την ησυχία τους.

Kαι εδώ θα είμαστε για να δούμε ποιος θα επιβεβαιωθεί πάλι.’’

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συνεχίζεται καθημερινά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διενέργειας test Covid_19 από την Κ.Ομ.Υ. Κω

Συνεχίζεται καθημερινά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διενέργειας test Covid_19 από την Κ.Ομ.Υ. Κω Συνεχίζεται καθημερινά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διενέργειας test Covid_19 από την Κ.Ομ.Υ. Κω, από

Πολιτική

Η κλιματική αλλαγή επιβάλλει τον επανασχεδιασμό της νησιωτικής οικονομίας

Η κλιματική αλλαγή επιβάλλει τον επανασχεδιασμό της νησιωτικής οικονομίας Στο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Forum του INSULEUR που διοργανώθηκε από το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ε.Ε. (INSULEUR) και

©2020 radioproto.gr