Δύναμη Αλλαγής: Οι αποκαλύψεις της διαχείρισης του δε θα σταματήσουν. Τα καλά είναι μπροστά

Δύναμη Αλλαγής: Οι αποκαλύψεις της διαχείρισης του δε θα σταματήσουν. Τα καλά είναι μπροστά

Με ύβρεις και υπονοούμενα προσπάθησε ο κ. Νικηταράς να απαντήσει στις αποκαλύψεις για τις αμοιβές ΔΥΟ δικηγόρων που προσέλαβε να αντιδικήσουν με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ και στην πρόσληψη και άλλου ειδικού του συμβούλου, πάλι δικηγόρου, όταν ο δήμος έχει ΔΥΟ νομικούς συμβούλους.

Επιβεβαιώνει κάθε μέρα την επιστήμη που μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να τροποποιήσει με επιτυχία το DNA ζωντανών οργανισμών.

Και το DNA του κ. Νικηταρά ήταν πάντα γνωστό.

Για όσους δεν τον ήξεραν όμως, αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα.

Μιλά με εκφράσεις χαρακτηριστικές του DNA του προσπαθώντας να δικαιολογήσει την άσκοπη κατασπατάληση χρημάτων του Κωακού Λαού.

Για τελευταία φορά θα κατέβουμε στο επίπεδο του λέγοντας του:

1. Η νόμιμη αντιμισθία του Γιώργου Κυρίτση, ως προέδρου του Λιμενικού Ταμείου την περίοδο 2007-2010, ήταν γνωστή και δημοσιοποιημένη από τότε. Το 2011 όταν ήταν πρώτο βιολί στην ομάδα Καϊσερλη δεν ψέλλισε κουβέντα. Όπως είναι γνωστό ότι την περίοδο

2015-2019 που ο Γιώργος Κυρίτσης ήταν ξανά πρόεδρος του Δ.Λ.Τ δεν πήρε ούτε σεντς. Αυτό το καταπίνει.

2. Η συντριπτική πλειοψηφία των νομικών υποθέσεων Δήμου, επιχειρήσεων και Νομικών προσώπων του Δήμου την περίοδο 2014-2019 διεκπεραιώθηκαν από νομικούς της Κω πλην αυτών που οι ίδιοι οι νομικοί της Κω δεν ήθελαν να αναλάβουν. Παράδειγμα η ΑΙΓΛΗ και η ΑΜΒΡΟΣΙΑ που τότε χάρισε τσάμπα σε ημέτερους.

3. Η υπόθεση που αφορά στη διεκδίκηση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ είχε πρώτη δικάσιμο τον χειμώνα του 2019 όταν ο ίδιος ήταν Δήμαρχος. Άρα ο ίδιος και τα στελέχη του την γνώριζαν ή όφειλαν να την γνωρίζουν αφού ανέλαβαν 1η Σεπτεμβρίου. Μάλλον όμως έ-χουν καταλάβει ότι είναι περαστικοί και δεν θέλουν να κουράζονται.

4. Τα ταξίδια που επικαλείται ότι έκανε ο Γιώργος Κυρίτσης έγιναν μόνο για την Κω και τα συμφέροντα της. Γι’ αυτό κρατήθηκε όρθια μετά την κρίση του μεταναστευτικού και τον ισχυρό σεισμό του 2017. Ελπίζουμε να έχει το ίδιο ενδιαφέρον για την Κω, αν γίνει πραγματικά Δήμαρχος γιατί τα ράσα δεν κάνουν τον Παππά, και να τρέξει για το νησί, πράγμα που με την κρίση του κορωνοϊού δεν βλέπει κανείς.

5. Ο σεβασμός στη διαχείριση των οικονομικών που κάνει φαίνεται από το που τα ξοδεύει. Οι δύο δικηγόροι στη ΔΕΥΑΚ, οι αμοιβές ει-δικών συμβούλων, όπως και οι αναθέσεις, πριν καν τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων, δείχνουν που πάει το πράγμα. Για παράδειγμα ο Κώος δικηγόρος της ΔΕΥΑΚ για όλη την περίοδο 2014-2019 και για όλες τις υποθέσεις εισέπραξε συνολικά 7.900ευρώ όταν για μία ο κ. Νικηταράς θα πληρώσει 18.000ευρώ.

6. Ποιος καλοπερνά με την παρέα του μέσα στην κρίση, ενώ έπρεπε ως εκ της θέσης του να τρέχει νυχθημερόν για το νησί και δεν έχει αντιληφθεί την απόγνωση των συμπολιτών μας, το βλέπει καθημερινά η κοινωνία, ειδικά μετά το άνοιγμα των παραλιακών μαγαζιών.

Ας μας πει όμως για την ταμπακιέρα:

1. Γιατί δύο δικηγόροι και όχι ένας, έστω ειδικός εργατολόγος από την Αθήνα;

2. Από πόσους άλλους δικηγόρους εντός ή εκτός Κω ζήτησε προσφορά;

3. Η αμοιβή των δικηγόρων, λέει, είναι 1% επί του ποσού που διεκδικείται και το προσδιορίζει σε 1.009.626,80€. Απλά μαθηματικά βγάζουν αμοιβή 10.096,27€ συν ΦΠΑ Αθηνών 24% σύνολο: 12.519,37€. Πως πληρώνει 18.000€; Αν έπαιρνε και τρίτο δικηγόρο θα πλήρωνε άλλα 7.500 συν ΦΠΑ;

4. Δε λέει πόσους και με τι αρμοδιότητες ειδικούς συμβούλους αμειβόμενους έχει προσλάβει; Επικαλείται τη νομοθεσία για τον αριθμό τους. Δεν διέψευσε ποτέ ότι ζήτησε και έξτρα ειδικό σύμβουλο για το μεταναστευτικό.

5. Δε λέει πόσους και με ποια καθήκοντα υπαλλήλους έχει αποσπάσει στο γραφείο του για να τον υπηρετούν, αντί να προσφέρουν στις θέσεις για τις οποίες προσλήφθηκαν.

Όσο και αν προσπαθεί να κρυφτεί, πράγμα συνηθισμένο γι’ αυτόν, οι αποκαλύψεις της διαχείρισης του δε θα σταματήσουν.

Τα καλά είναι μπροστά.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σήμερα οι εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Σήμερα οι εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου Πηγή: www.vimatisko.gr Εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης πρόκειται να πραγματοποιηθούν σήμερα στο Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Οι εκλογές

©2020 radioproto.gr