Δύναμη Αλλαγής: «Μετά το πρώτο κρούσμα στην Κω απαιτείται σοβαρότητα στη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας»

Share This Post

Δύναμη Αλλαγής:  «Μετά το πρώτο κρούσμα στην Κω απαιτείται σοβαρότητα στη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας»

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Η δοκιμασία που περνάμε, απαιτεί από όλους σοβαρότητα και όχι επικοινωνιακά παιχνίδια κακής ποιότητας.

Ήδη μετά το πρώτο κρούσμα που ανακοινώθηκε, επίσημα, στην Κω οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στη διαχείριση της κατάστασης.

Ας δούμε τρία σημαντικά σημεία αυτής της διαχείρισης:

  1. Με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες διακινούνται πλέον μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι με βάση το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε. Αρκεί να γίνεται αυστηρός έλεγχος και να εφαρμόζεται το μέτρο.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί η δημοτική αρχή , αντί να ζητά το κλείσιμο του λιμανιού γενικώς και αορίστως.

  1. Στο αεροδρόμιο η θερμομέτρηση και μάλιστα από ανθρώπους που δεν είναι γιατροί, δεν ενδείκνυται γιατί πολύ απλά κάποιοι φορείς μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί, όπως το πρώτο κρούσμα που ανακοινώθηκε.

Από εκεί και πέρα όσοι έρχονται από το εξωτερικό πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα 14 ημερών που θα ελέγχεται από την αστυνομία.

Αντί να ζητούν κάποιοι το κλείσιμο του αεροδρομίου και να στήνουν show με θερμόμετρα, θα πρέπει να ζητήσουν να ισχύσει για τις αεροπορικές συνδέσεις των νησιών ότι ισχύει και για τις ακτοπλοϊκές, δηλαδή μετακίνηση μόνο των μόνιμων κατοίκων και για συγκεκριμένους λόγους.

  1. Η δημοτική αρχή αγνοεί τον πραγματικό κίνδυνο που είναι το hot spot στο Πυλί που αποτελεί υγειονομική βόμβα η οποία απειλεί όλη την Κω.

Η πανδημία και η ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων αποτελεί ευκαιρία για τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών από την Κω σε απομακρυσμένα κέντρα στην ηπειρωτική χώρα με λελογισμένο αριθμό φιλοξενούμενων.

Αν υπάρξει ένα κρούσμα στο hot spot, οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες για όλη την Κω.

Υπάρχει κανείς που δεν καταλαβαίνει αυτά τα τρία απλά πράγματα;’’

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός Ντρισμπιώτη, Rouwendaal, Carlin, Ιακωβάκης και άλλα παγκόσμια αστέρια βρέθηκαν στη Σαντορίνη. Χορηγός επικοινωνίας: Ράδιο Πρώτο 91.5  – www.radioproto.gr 

©2020 radioproto.gr is made with by