Δύναμη Αλλαγής για τουριστική έκθεση Ουτρέχτης: «Η Κως χάθηκε σε ένα τραπεζάκι 50 εκατοστών.»

Δύναμη Αλλαγής για τουριστική έκθεση Ουτρέχτης: «Η Κως χάθηκε σε ένα τραπεζάκι 50 εκατοστών.»

Στη σημαντικότατη για την Κω τουριστική αγορά της Ολλανδίας, η παρουσία του Δήμου στην έκθεση της Ουτρέχτης ήταν ανύπαρκτη ως ισχνή!!

Εξαφανισμένη, σε ένα μικρό τραπέζι 50 εκατοστών, ανάμεσα στα νησιά της Περιφέρειας (…) με δύο βέβαια εκπροσώπους του δήμου και πληρωμένη υπάλληλο να εξυπηρετεί τους επισκέπτες.

Ευτυχώς για την Κω η χρονιά μπαίνει με το δεξί αφού οι κρατήσεις από όλους τους Τουριστικούς οργανισμούς κινούνται σε διψήφια θετικά πρόση-μα, ενώ η τάση της αγοράς δείχνει σαφή σημάδια ανόδου.

Το σημαντικότερο όμως που αποκόμισε ο εκπρόσωπος της Δύναμης Αλλαγής Κως 2023 και πρώην αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Ηλίας Σιφάκης από την Ουτρέχτη είναι η διαπίστωση ότι η Κως, όσον αφορά στον τουρισμό, μέχρι σήμερα, είναι εκτός χάρτη μεταναστευτικών ροών.

Αυτό εισπράττει και επιβεβαιώνει η Διευθύντρια του τοπικού γραφείου του ΕΟΤ στις κάτω χώρες και πολύ καλή φίλη της Κω, κ. Ελένη Σκαρβέλη. «Μέχρι τώρα κανείς δεν ρωτά πια για την Κω όσον αφορά το μεταναστευτικό παρά μόνο για την Λέσβο, την Χίο και την Σάμο» δηλώνει η ίδια.

Και η θέση της αυτή είναι απάντηση σε αυτούς που αμφισβήτησαν ή αμφισβητούν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής Κυρίτση και του αντιδημάρχου κ. Σιφάκη, να βγει η Κως από την εικόνα των Ευρωπαίων επισκεπτών μας ως νησί με hotspot και να διασφαλιστεί ο τουριστικός προορισμός.

Άλλωστε οι πολίτες αλλά και οι επιχειρηματίες του τουρισμού στην Κω γνωρίζουν ότι οι μόνοι που πάλεψαν ενάντια στο hotspot, έδωσαν σκληρή και μεγάλη μάχη αποκατάστασης της τουριστικής εικόνας του νησιού μας με απόλυτη επιτυχία, είναι ο Γ. Κυρίτσης και οι συνεργάτες του.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά στους αριθμούς των επισκεπτών, τόσο των τελευταίων ετών, όσο και στις προκρατήσεις για το 2020.

Ευθύνη αλλά και μόνη εργασία της σημερινής δημοτικής αρχής, είναι να προσπαθήσει στο ελάχιστο για να διατηρηθεί αυτή η πολύ θετική τάση της αγοράς και να μην έχουμε εκπλήξεις στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

Αυτά τα λίγα και απλά πράγματα έχει να κάνει…

Αυτό όμως δε γίνεται με την αποστολή στην έκθεση του υπεύθυνου τουρισμού κ. Μανιά συνοδευόμενου από την υπεύθυνη της πρόνοιας κ. Κανταρ-ζή, μία μέρα μετά την έναρξη της έκθεσης, όταν ουσιαστικά όλοι οι σημαντικοί εκπρόσωποι Τουριστικών οργανισμών έχουν ήδη φύγει.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το μόνο που κατάφερε ο Πρόεδρος της Τουριστικής επιτροπής ήταν να πάρει μια μικρή συνέντευξη του 1 λεπτού από την διευθύντρια του ΕΟΤ στην Ολλανδία.

Είμαστε περίεργοι να ακούσουμε τι θα πει η Δημοτική Αρχή για την έκθεση καθώς η παρουσία της εξαντλήθηκε μόνο στη διανομή φυλλαδίων που δημιούργησε και παρήγαγε η δημοτική αρχή του Γιώργου Κυρίτση.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, στο γραφείο του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη με επίκεντρο το νησί της Τήνου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, στο γραφείο του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη με επίκεντρο το νησί της Τήνου Στη σύσκεψη συμμετείχαν

©2020 radioproto.gr