Δύναμη Αλλαγής για ομάδα διοίκησης: “Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά των κοινοτήτων, επιχειρεί ο Νικηταράς να αντικαταστήσει τους εκλεγμένους Προέδρους των κοινοτήτων”

Δύναμη Αλλαγής για ομάδα διοίκησης: “Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά των κοινοτήτων, επιχειρεί ο Νικηταράς να αντικαταστήσει τους εκλεγμένους Προέδρους των κοινοτήτων”

Με μια προκλητική απόφαση, ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά των κοινοτήτων, επιχειρεί ο κ. Νικηταράς να αντικαταστήσει τους εκλεγμένους Προέδρους των κοινοτήτων Πυλίου-Καρδάμαινας-Κεφάλου στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Συγκροτεί δήθεν ομάδα διοίκησης έργου αφαιρώντας αρμοδιότητες από τους προέδρους, τις οποίες έχουν εκ του νόμου, και δίνει τις αρμοδιότητες αυτές σε συμβούλους και μη εκλεγμένα μέλη της παράταξης του.

Ο κ. Νικηταράς, αν δεν γνωρίζει, πρέπει να μάθει ότι:

1. Τα κοινοτικά συμβούλια και οι πρόεδροι τους πήραν εντολή από τους δημότες για να ασκούν τα καθήκοντα τους και την εντολή αυτή μόνο οι δημότες μπορούν να την αφαιρέσουν.

2. Οι αρμοδιότητες των προέδρων είναι ξεκάθαρες, δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και ορίζονται ξεκάθαρα στο άρθρο 84 του νόμου 4555/2018 περί αρμοδιοτήτων του συμβουλίου κοινότητας.

3. Η απόφαση του να ορίσει «τοπάρχες» στις κοινότητες που οι πρόεδροι δεν είναι μέλη της παράταξης του είναι πρόκληση για τη κοινωνία και διαταράσσει την ενότητα της.

4. Με τις ενέργειες του φαίνεται, εκ των πραγμάτων, ότι ο καημός του για τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και την ενότητα της κοινω-νίας κράτησε τελικά μόνο ενάμιση μήνα.

Η ενέργεια του αυτή δεν εκπλήσσει κανένα, αφού είναι η συνέχεια της ένστασης που κατέθεσε κατά του εκλογικού αποτελέσματος στην Καρδάμαινα προκειμένου να ελέγξει την Κοινότητα που για τους φίλους του θεωρείται σημαντική, ένσταση που απορρίφτηκε πανηγυρικά.

Στην ίδια κατεύθυνση, του ελέγχου, κινείται και η εκμετάλλευση της λάθος ερμηνείας του νόμου, στη συγκρότηση διοικητικών συμβουλίων στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του δήμου με τον αποκλεισμό της μειοψηφίας και τον ορισμό μελών μόνο από την παράταξη του.

Είναι βέβαιο πως και αυτή η απόφαση του θα καταπέσει τόσο στην πράξη όσο και στην ουσία.

Έχει όμως και ένα θετικό η πορεία του μέχρι τώρα.

Αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο, όπως και τις προεκλογικές του «φούσκες» για την ¨ενότητα της κοινωνίας¨ και το ¨όλοι μαζί¨, που στόχο είχαν την εξαπάτηση της κοινωνίας.

Η «αλλαγή» του κ. Νικηταρά και των περί αυτόν ετερόκλητων στοιχείων δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο.

Και είμαστε μόνο 40 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους….

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Ευτέρπη Παπαχρήστου: Αναβάθμιση ποιότητας ζωής με ουσιαστικές παρεμβάσεις 

Ευτέρπη Παπαχρήστου: Αναβάθμιση ποιότητας ζωής με ουσιαστικές παρεμβάσεις  🔺Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής μας με παρεμβάσεις που κάνουν τη διαφορά!🔼Στην #ΔύναμηΑλλαγής, επενδύουμε σε υποδομές και υπηρεσίες

Ενημέρωση

Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη: Για μία Κω που θα ακτινοβολεί σε όλο τον κόσμο 

Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη: Για μία Κω που θα ακτινοβολεί σε όλο τον κόσμο  Με το τρίπτυχο “Διεθνής Παρουσία, Εξωστρέφεια, Πρωτοπορεία”, στοχεύω να δημιουργήσουμε μια Κω

©2020 radioproto.gr