Δωρεάν προληπτικές Οδοντιατρικές/ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά της Κω από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Δωρεάν προληπτικές Οδοντιατρικές/ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά της Κω από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Από τη Δευτέρα 16 έως και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές/ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές/μαθήτριες της Κω.

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσων, τον Ιατρικό Σύλλογο Κω, υπό την αιγίδα του Δήμου Κω και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Οργανισμού, στο οποίο καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Οδοντίατροι, Παιδίατροι, Οφθαλμίατροι και Ωτορυνολαριγγολόγοι, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσων και του Ιατρικού Συλλόγου Κω, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Γιατροί/Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν το κινητό πολυϊατρείο του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

 

Το κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» θα βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας, με ωράριο λειτουργίας: 09:00π.μ. έως 17:00μ.μ..

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κω: 2242049514 – 2242021502

 

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται:

– στην κα Κανταρζή Σταματία (τηλέφωνο 6951484157) εντεταλμένη Σύμβουλο του Δημάρχου Κω για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, η οποία έχει αναλάβει την οργάνωση της Δράσης από την πλευρά του Δήμου Κω, και – στο «Χαμόγελο του Παιδιού», τηλ.: 11040 και email: ippokratis@hamogelo.gr .

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα.

Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 157.451 παιδιά.

Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ Στη Γειτονιά», ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιούν Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και των τοπικών φορέων.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με τα σύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα οποία επισκέπτονται Περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Η ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΒΑΡΗ ΣΤΟΝ ΠΑΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟ ΚΩ

Η ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΒΑΡΗ ΣΤΟΝ ΠΑΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟ ΚΩ   Μια σπουδαία προπονήτρια αναλαμβάνει τα ηνία του Ασκληπιού Η πολλάκις πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ποδηλασία (περισσότερες απο 25

©2020 radioproto.gr