Δυναμική Παρουσία των Special Olympics στην Κω

 

Τα  Special  Olympics  Hellas  ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των  Special Olympics 

International, το οποίο εδώ και μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 Χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε απρόσκοπτα τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 33 χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειές τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.  

Η έλλειψη αθλητικών προγραμμάτων για άτομα με νοητική αναπηρία σε σημαντικό αριθμό πόλεων ώθησε τα Special Olympics να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επέκτασης σε 21 πόλεις και στις 12 Περιφέρειες, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται και η Κως. Η έναρξη του τοπικού προγράμματος πραγματοποιείται με την ουσιαστική συνεργασία του Δήμου Κώ μέσω του Σβουρένειου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρίες με το οποίο θα υπογραφεί Συμφωνία Συνεργασίας.

Η υλοποίηση του σχεδίου αυτού γίνεται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 19:00 στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κω (Χάνι) Δήμου Κω, πραγματοποιείται Ενημερωτική Συνάντηση για την Ανάπτυξη Προγραμμάτων Special Olympics στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου. Στη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί η Φιλοσοφία και η Αποστολή των Special Olympics καθώς και οι τρόποι ανάπτυξης του Τοπικού Προγράμματος Special Olympics, με απώτερο στόχο την διοργάνωση αγώνων με την συμμετοχή αθλητών με νοητική αναπηρία από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η παρουσία των Special Olympics στην Κω αποσκοπεί στην χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση ενίσχυση της συμμετοχής ατόμων με νοητική αναπηρία σε αθλητικά προγράμματα, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, καθώς και σε παγκόσμιους αγώνες Special Olympics. Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, αποτελεί την υλοποίηση του πυρήνα της φιλοσοφίας του κινήματος των Special Olympics Hellas που είναι η ένταξη όσο το δυνατό περισσότερων ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο, σε συνθήκες σεβασμού, αποδοχής και κατανόησης.

Στην ανωτέρω δράση έχει κληθεί να τιμήσει με την παρουσία του το σύνολο των αρχών της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου.  

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, στο γραφείο του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη με επίκεντρο το νησί της Τήνου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, στο γραφείο του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη με επίκεντρο το νησί της Τήνου Στη σύσκεψη συμμετείχαν

©2020 radioproto.gr