ΔΟΠΑΒΣ: Πόσα ακόμα ψέματα από τη Δύναμη Αλλαγής…όχι απλά δεν κλείνει παιδικός σταθμός αλλά ανοίγει ένας νέος στην Αγία Μαρίνα

ΔΟΠΑΒΣ: Πόσα ακόμα ψέματα από τη Δύναμη Αλλαγής…όχι απλά δεν κλείνει παιδικός σταθμός αλλά ανοίγει ένας νέος στην Αγία Μαρίνα

Σ αυτή την κρίσιμη περίοδο που σύσσωμη η κοινωνία δίνει μάχη για την επιβίωση της μόνο θλίψη προκαλούν τα δελτία τύπου της Δύναμης Αλλαγής, η οποία πάλι αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Απόλυτα προβλέψιμη, δυστυχώς για τους ίδιους, αφού τόσο καιρό μετά τις εκλογές ακόμα δεν μπορούν να υπηρετήσουν τον θεσμικό ρόλο που τους έταξε η κοινωνία με σοβαρότητα και εντιμότητα.

Δυστυχώς και πάλι, επιλέγουν με ανέξοδο λαϊκισμό ,ψέματα και τρομοκρατία να αναστατώνουν τις οικογένειες που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου. Όμως η αλήθεια είναι μία: μετά τις αλλαγές του υπουργείου για τη δίχρονη εκπαίδευση πολλά νήπια θα φοιτούν στο δημόσιο νηπιαγωγείο και άρα μειώνεται δραστικά ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενούνταν στους παιδικούς σταθμούς. Ως εκ τούτου τα εναπομείναντα παιδιά μεταφέρονται στα κτίρια της Αβέρωφ και της Αγίας Μαρίνας.

Επιπλέον με βάση το Π.Δ. 99/2017 ο βρεφονηπιακός της Ιερού Λόχου δεν καλύπτει τις τεχνικές προδιαγραφές για την έκδοση άδειας λειτουργίας δυναμικότητας 40 βρεφών. Άρα οι αλλαγές ήταν αναγκαίες και ουσιαστικά δεν κλείνει, αλλά ανοίγει ένας νέος παιδικός σταθμός, αυτός της Αγίας Μαρίνας.

Επίσης το τεράστιο κέρδος από αυτή την εξέλιξη είναι ότι με την απελευθέρωση του κτιρίου θα στεγαστούν εκεί οι μέχρι πρότινος διάσπαρτες υπηρεσίες της πρόνοιας.

Για όλα αυτά που αποτέλεσαν προϊόν σκληρής δουλειάς αυτής της δημοτικής αρχής είμαστε υπερήφανοι. Η τρομοκρατία και η αναστάτωση που επιζητεί η Δύναμη Αλλαγής και οι εκφραστές της αφήνουν δραματικά αδιάφορη την κοινωνία.

Δίνουμε στη δημοσιότητα την τεχνική εισήγηση για το θέμα που ψηφίζεται στη σημερινή συνεδρίαση όπου γίνεται κατανοητό ότι

αιτιολογείται πλήρως η πολιτική μας απόφαση και δεν υπάρχουν περιθώρια παρερμηνείας.

Φαίνεται πως τους ξενίζει και τους τρομάζει η ηρεμία και η ενότητα της κοινωνίας. Ας το συνηθίσουν. Εμείς μ’ αυτό τον τρόπο ξεκινήσαμε, μ’ αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εκδηλώσεις για την φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων σε Μαστιχάρι και Κέφαλο

Εκδηλώσεις για την φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων σε Μαστιχάρι και Κέφαλο Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2023: το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το άναμμα

©2020 radioproto.gr