Διπλασιάστηκαν στην Κω οι αιτήσεις για νέες ταυτότητες υπό το φόβο του “τσιπαρίσματος»

Διπλασιάστηκαν στην Κω οι αιτήσεις για νέες ταυτότητες υπό το φόβο του “τσιπαρίσματος»

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι αστυνομικές υπηρεσίες πανελλαδικά καθώς καθημερινά εκατοντάδες πολίτες εκδίδουν νέες ταυτότητες προκειμένου να αποφύγουν τις νέου τύπου που θα ισχύουν από τον επόμενο μήνα. Μερίδα του κόσμου αντιδρά για το τσιπ που θα εμπεριέχει η κάθε νέα ταυτότητα την ώρα που τέτοιου τύπου ταυτότητες χρησιμοποιούν ήδη τα σώματα ασφαλείας αλλά και οι πολίτες είναι συνδεδεμένοι 24 ώρες το 24ώρο στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης και στο διαδίκτυο.

Ουρές και στην Κω για νέες ταυτότητες

Όπως ανέφερε έγκυρη αστυνομική πηγή μιλώντας στο Βήμα της Κω, τις τελευταίες ημέρες έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των πολιτών που επιθυμούν να εκδώσουν νέα ταυτότητα, όμως δεν είναι στα επίπεδα των αστικών κέντρων.

« Πράγματι και στην Κω διαπιστώνεται αυξημένη κινητικότητα για την έκδοση νέας ταυτότητας με κάποιους πολίτες να σπεύδουν τώρα για να αποφύγουν τις νέες ταυτότητες που πρόκειται να κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε φαινόμενα όπως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Για παράδειγμα αν η αστυνομική υπηρεσία έβγαζε καθημερινά 10 ταυτότητες, πλέον έχει 20 αιτήσεις την ημέρα. Θεωρώ ότι λόγω σεζόν και του γεγονότος ότι όλοι εργάζονται, δεν υπάρχει χρόνος να μπουν σε μία τέτοια διαδικασία».

Επιβάρυνση των υπηρεσιών

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η αύξηση που σημειώνεται στην Κω έχει δημιουργήσει θέματα στην υπηρεσία. « Μπορεί σε σχέση με άλλα αστυνομικά τμήματα να μην είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός όμως ο διπλασιασμός έχει επιβαρύνει την λειτουργία της υπηρεσίας. Δηλαδή πρέπει να εξυπηρετήσουν περισσότεροι αστυνομικοί την διαδικασία των ταυτοτήτων και να αποδυναμωθεί ένα άλλο τμήμα για κάποιες ώρες. Η κάθε ταυτότητα θέλει κάποιο χρόνο για να εκδοθεί. Υπάρχουν πιστοποιητικά , έγγραφα και ενέργειες που πρέπει να ολοκληρωθούν. Όλα αυτά λοιπόν δημιουργούν μία επιβάρυνση».

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες ταυτότητες

Η έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων ξεκινάει από τα μέσα του Σεπτέμβριου 2023, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν μέγεθος πιστωτικής κάρτας, θα κοστίζουν 10 ευρώ ( με εξαίρεση τους πολύτεκνους που δικαιούνται έκπτωση 50%) και θα έχουν διάρκεια ισχύος τα 10 έτη. Η παρουσίαση θα γίνει στην ερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι πολέμιοι των νέων ταυτοτήτων διοργανώνουν συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ανάλογο συλλαλητήριο διοργανώνεται και στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, την Τετάρτη 23 Αυγούστου, σύμφωνα με αφίσα που κυκλοφορεί στα social media.

Στις ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσων αντιδρούν στην έκδοση νέων ταυτοτήτων – οι οποίες όπως έχει τονιστεί πολλές φορές δεν θα έχουν κάποιο σύστημα γεωεντοπισμού– αναρτώνται και ομιλίες ιερέων που παροτρύνουν τους πολίτες να μην «προδώσουν την πίστη τους».

Στο θέμα αναφέρθηκε ο κ. Οικονόμου. «Σεβόμαστε τις ευαισθησίες και τα δικαιώματα του καθενός, αλλά πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Οι καινούργιες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό, το δαιμονισμένο. Είναι το «όχημα» για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου, να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον κόσμο ολόκληρο. Αυτοί που δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων, οφείλουν να ξέρουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα.

Η πίστη, ο σεβασμός, οι ευαισθησίες είναι εσωτερικά ζητήματα του καθενός και δεν τίθενται στην παραμικρή διακινδύνευση με την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Πάρα πολύ σύντομα, από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, πιστεύω ότι θα είμαστε στη θέση να μπορούμε να χορηγούμε στο κόσμο τις καινούργιες ταυτότητες με τις προδιαγραφές ασφάλειας που οφείλουμε να έχουμε για όλους. Η ανθρωπότητα πέρασε τον Διαφωτισμό και η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Τι θα ισχύσει για τις παλιές ταυτότητες

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα ισχύουν οι παλιές ταυτότητες αφού ξεκινήσει η έκδοση των νέων, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη νομοθεσία τώρα, την οποία «θα δούμε πώς θα συγχρονίσουμε με τις υποχρεώσεις που υπάρχουν για την χρήση των νέων ταυτοτήτων».

Διαβατήριο και ταυτότητα με μία αίτηση κάθε 10 χρόνια

Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να ενοποιηθεί η διαδικασία έκδοσης ταυτότητας και διαβατηρίου. Δηλαδή ο πολίτης να πρέπει να πηγαίνει μία φορά στα 10 χρόνια στο αστυνομικό τμήμα για να βγάλει και τα δύο. Τα νέα διαβατήρια με αυξημένα χαρακτηριστικά ασφαλείας αναμένεται να αρχίζουν να εκδίδονται τον Ιανουάριο του 2024.

Ελεύθεροι Πολίτες Κω: Ενημέρωση για ψηφιακές ταυτότητες, κλιματική αλλαγή κλπ την Κυριακή στην πλ. Ελευθερίας

Οι Ελεύθεροι Πολίτες Κω σε ανοιχτή πρόσκληση πραγματοποιούν ενημέρωση πολιτών την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 6-8μμ στην πλατεία ελευθερίας Κω.

Η ενημέρωση περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

Ψηφιακές ταυτότητες (;;)

Κλιματική αλλαγή (;;)

Αναθεώρηση συντάγματος και μελλοντικές υποχωρήσεις (;;)

Πλειστηριασμοί (;;)

Σάντυ Λαδικού

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Ισχυρή Κως: Τα σχέδια του νέου νοσοκομείου Κω

Ισχυρή Κως: Τα σχέδια του νέου νοσοκομείου Κω Σας παρουσιάζουμε τα σχέδια του νέου νοσοκομείου. Γιατί όσοι ασχολούνται με την πολιτική πρέπει να πληροφορούν τον

©2020 radioproto.gr