«Διογένεια 2020»: Στην Κω θα χτυπήσει ξανά η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού

Share This Post

«Διογένεια 2020»: Στην Κω θα χτυπήσει ξανά η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού

Χορηγός Επικοινωνίας: Ράδιο Πρώτο 91.5 

Ο Σύλλογος Ποντίων Κω «Ξενιτέας» επαναφέρει το θεσμό των τετραήμερων εκδηλώσεων με τίτλο «Διογένεια», μια χρονιά πολύ σημαντική για το σωματείο καθώς φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυσή του. Από τις 6 έως τις 9 Φεβρουαρίου, και με τη βοήθεια της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δήμου Κω, το νησί θα κινηθεί σε ποντιακούς ρυθμούς.

Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου θα φιλοξενηθούν χορευτικά τμήματα από την Αθήνα, ενώ το παρών αναμένεται να δώσει και ο πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

«Αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή ότι στο ακριτικό νησί της Κω πρόκειται να χτυπήσει ξανά η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού για τα “6α Διογένεια”, δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο αγώνας για τη διατήρηση και τη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς συνεχίζεται από άκρη σε άκρη του κόσμου με αμείωτο ρυθμό και δυναμική» ανέφερε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Κω, Χαράλαμπος Ναβροζίδης.

Ειδικά για τα «Διογένεια 2020» θα ταξιδέψουν στο νησί και θα παρευρεθούν ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο συγγραφέας του βιβλίου Το κόκκινο ποτάμι Χάρης Τσιρκινίδης, ο αντιπρόεδρος του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης Λάζαρος Πασαλίδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ριζού Πέλλας Έφη Παπαδοπούλου, ο ηθοποιός Λάζος Τερζάς και ο Αντέμ Εκίζ από την Τραπεζούντα.

Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και περιλαμβάνει σεμινάριο ποντιακής γαστρονομίας σε συνεργασία με τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Δωδεκανήσου «Anko» στις 6 και 7 Φεβρουαρίου, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου (στις 11:30) θα πραγματοποιηθεί περίπατος στο κέντρο του νησιού υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας, ενώ Μωμόγεροι της Μουσικοχορευτικής και Πνευματικής Εστίας Ποντίων και Φίλων Αιγάλεω «Ο Καύκασος» θα ξεσηκώσουν στο διάβα τους τους περαστικούς (η πομπή θα ξεκινήσει από την πλατεία Ανταγόρα, θα περάσει από την πλατεία Κονίτσης και θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας). Το ίδιο βράδυ, στις 21:00, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Ήλιος» θα διεξαχθεί ποντιακό γλέντι με τη συμμετοχή του Αντέμ Εκίζ και του Χρήστου Ναβροζίδη.

Τέλος, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 12:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω (Αρτεμισίας 37) θα πραγματοποιηθεί επίδειξη χορευτικών τμημάτων. Θα συμμετάσχουν τα τμήματα της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων Αττικής και του διοργανωτή συλλόγου. Την παράσταση θα χαιρετίσει ο συγγραφέας Χάρης Τσιρκινίδης.

Ελένη Κάλλη – pontonews.gr

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κως: Συνελήφθη Τούρκος καταδρομέας για διακίνηση μεταναστών – Τι βρέθηκε στο κινητό του

Κως: Συνελήφθη Τούρκος καταδρομέας για διακίνηση μεταναστών – Τι βρέθηκε στο κινητό του Κλιμάκια της ασφάλειας και της ΕΥΠ έχουν σπεύσει στην Κω για την έρευνα. Ο Τούρκος δήλωσε

Ενημέρωση

Το επόμενο βήμα είναι η προκήρυξη των θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού για να λειτουργήσει η Σχολή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο

Το επόμενο βήμα είναι η προκήρυξη των θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού για να λειτουργήσει η Σχολή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο Την ικανοποίησή του

©2020 radioproto.gr is made with by