Διαμαρτυρία του Σωματείου Συνταξιούχων Πάτμου Λειψών για το κλείσιμο του μοναδικού μικροβιολογικού εργαστηρίου

Διαμαρτυρία του Σωματείου Συνταξιούχων Πάτμου Λειψών για το κλείσιμο του μοναδικού μικροβιολογικού εργαστηρίου

Το κλείσιμο του μοναδικού Μικροβιολογικού εργαστηριού του νησιού μας συνεπάγεται την μεγάλη ταλαιπωρία των κάτοικων και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων. Αρχίζει ξανά η οδύσσεια των ταξιδιών στο Αιγαίο για όσους έχουν ανάγκη διενέργειας εξετάσεων αίματος, για προληπτικούς η διαγνωστικούς λόγους.

Το Κέντρο Υγείας Πάτμου δεν διαθέτει εξοπλισμένο μικροβιολογικό εργαστήριο και δεν υπηρετεί γιατρός Βιοπαθολόγος. Επιπρόσθετα τα αντιδραστήρια για τον υποτυπώδη έλεγχο που μπορεί να γίνει στο Κέντρο Υγείας παρέχονται όχι με κρατικά έξοδα αλλά με ιδιωτικές προσφορές, που βασίζονται στην ελεημοσύνη και την επαιτεία. Σήμερα στον 21 αιώνα, τον αιώνα της τεράστιας προόδου της επιστήμης και της τεχνολογίας που δημιούργησαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τα αυτονόητα είναι ακόμη ζητούμενα. Οι παραγωγοί του πλούτου δεν μπορούν να επωφεληθούν από τους καρπούς του κόπου τους, ούτε καν στο ζήτημα της υγείας. Μας εξοργίζει το γεγονός ότι για ένα απλό αιματολογικό έλεγχο θα πρέπει να υποστούμε την ταλαιπωρία του ταξιδιού, ξοδεύοντας από την πετσοκομμένη σύνταξη μας που οι κυβερνώντες, διαχρονικά, φρόντισαν να καταντήσει προνοιακό επίδομα.

Εμείς οι συνταξιούχοι που αγωνιστήκαμε μια ολόκληρη ζωή για να κτίσουμε ότι βλέπουμε μπροστά μας, θεωρούμε απαράδεκτο να ανάγεται η ελεημοσύνη σε μέσο άσκησης κοινωνικής πολιτικής.

«Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν». Ιπποκράτης 460-370 π.Χ.

Τι κρατήσαμε από αυτήν τη σοφή ρήση; Έχουν οι λαοί και οι κοινωνικές ομάδες πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες Υγείας, στις «ακριβές» θεραπείες, στην πρόληψη, στην αποκατάσταση, στις εξειδικευμένες επεμβάσεις; ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΧΙ. Και αυτή η άρνηση δίνεται με περίσσια κυνικότητα από το κυρίαρχο σύστημα. Είναι κάτι «φυσιολογικό» και μέσα στα αναμενόμενα. Πώς είναι δυνατόν την εποχή κατάκτησης του μακρινού διαστήματος να μπαίνουν αυτά τα ερωτήματα;

Πως είναι δυνατόν ο λαός της Πάτμου σήμερα αυτήν την εποχή να μην έχει την δυνατότητα της διενέργειας απλών εξετάσεων ;

Όλα αυτά θα πρέπει να μας προβληματίσουν , όπως και όλα όσα βλέπουμε στην διάρκεια της πανδημίας, την βαρβαρότητα που κυριαρχεί. Τις εκατόμβες νεκρών, τους ομαδικούς

τάφους, την ταξινόμηση του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων πάνω από τις ανθρώπινες ζωές .

Απ’ ό,τι έχει δείξει η ιστορία την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας δεν μπορεί να την προσφέρει το σημερινό πολιτικό σύστημα. Είναι καθήκον όλων μας να γιγαντώσουμε το κίνημα που αμφισβητεί τη σημερινή κατάσταση, δεν αρκείται στα παραπλανητικά φτιασιδώματα και βάζει σαν στόχο τα θεμέλια μιας άλλης κοινωνίας.

Το σωματείο μας θα παλέψει για πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας έτσι ώστε να παρέχονται δωρεάν σε όλους σύγχρονες υπηρεσίες υγείας , με πρωταρχικό στόχο την πρόληψη , αλλά και την θεραπεία, αποκατάσταση.

Η φροντίδα για την υγεία , την πρόνοια, τις συντάξεις είναι δικαίωμα του λαού, βασικό συστατικό της ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου. Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι ατομική υπόθεση, του κάθε μέλους της κοινωνίας ξεχωριστά. Είναι συνολική ευθύνη της κοινωνίας και του κράτους.

Η δυνατότητα παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο όταν η κοινωνική ασφάλιση είναι υπόθεση του κράτους, με κριτήριο την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών του λαού.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Κω – Απίστευτες σκηνές με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες

“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Κω – Απίστευτες σκηνές με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες Πηγή: www.vimatisko.gr Μπορεί τα επεισόδια στο Πυλί ανάμεσα στους μετανάστες

Αθλητικά Νέα

Μία ακόμη χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω – Ποδηλασία, Ironman και διεθνείς αγώνες! 

Κολάζ φωτογραφίας: Aegeanews.gr Μία ακόμη χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω – Ποδηλασία, Ironman και διεθνείς αγώνες!  Η ολοκλήρωση του διήμερου αγώνα ορεινής ποδηλασίας

©2020 radioproto.gr