Διαγωνισμός καλύτερου κήπου από τον ΔΟΠΑΒΣ και Διεύθυνση Περιβάλλοντος. Πως θα λάβετε μέρος

Διαγωνισμός καλύτερου κήπου από τον ΔΟΠΑΒΣ και Διεύθυνση Περιβάλλοντος. Πως θα λάβετε μέρος

Το πράσινο στην πόλη χαρίζει υγεία και είναι υπόθεση όλων μας.

Ζούμε σε ένα ευλογημένο νησί με τοπία ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και περιοχές που προσδίδουν σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα στο τουριστικό μας προϊόν όπως οι παραλίες μας, ο υγρότοπος Ψαλιδίου ,το δάσος στην Πλάκα ,στην Παναγιά Τσουκαλαριά και στο Κονιδαριό, ο ορεινός όγκος Ασφενδιού, η Αλυκή κ.α. δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το αστικό περιβάλλον.

Ο Δήμος με έργα και δράσεις επιδιώκει να αλλάξει αυτή την εικόνα με περισσότερους πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους ,χώρους πρασίνου, πάρκα, πλατείες διαδρόμους περιπάτου με στόχο να γίνει το νησί μας πιο πράσινο, πιο φιλικό και ανθρώπινο.

Οι ανάγκες είναι πολλές και επιτακτικές. Η μάχη είναι καθημερινή με λιγοστό προσωπικό και ξεπερασμένο εξοπλισμό. Σ αυτό τον αγώνα για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του τόπου μας μπορούμε να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα αν συνεργαστούμε όλοι μαζί , δήμος -πολίτες- επιχειρηματίες, τηρώντας τους κανονισμούς λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας και κάνοντας δική μας υπόθεση το να είναι η κάθε γειτονιά , ο κάθε δρόμος ,το κάθε παρτέρι καθαρό και καλλωπισμένο.

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και ένα νησί πράσινο με φροντίδα και περιποίηση είναι δείγμα πολιτισμού. Σε μια εποχή που συνηθίζουμε να καταγγέλλουμε για να δώσουμε λύσεις εμείς διαλέγουμε ένα άλλον δρόμο να αναδεικνύουμε το θετικό και να επιβραβεύουμε το καλό ώστε να βρίσκει μιμητές.

Γι αυτό προτείνουμε τη διοργάνωση διαγωνισμού για τον καλύτερο κήπο (ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ).

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Δήμου Κω και το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ διοργανώνουν διαγωνισμό για τον καλύτερο κήπο στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

Αναλυτικά ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες:

· καλύτερος κήπος οικίας

· καλύτερο/πιο πράσινο μπαλκόνι

· καλύτερος κόμβος/νησίδα καταστήματος /επιχείρησης

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι 3 Ιουνίου στη διεύθυνση dopavs@kos.gr με τρεις φωτογραφίες. Για την αξιολόγηση τους θα επιληφθεί επιτροπή οποία θα αποτελείται από: Ζέτα Τσιρπανλή Προϊσταμένη Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Σταύρο Φρούντζα Προϊστάμενο Τμήματος Πρασίνου και Γιώργο Χρυσουλάκη πρόεδρο Μόνιμης Επιτροπής ΤΕΕ Κω. Στους τρεις πρώτους ανά κατηγορία θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και συμβολικά δώρα από τοπικές επιχειρήσεις.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Μίκα Ιατρίδη από Πάτμο και Λέρο: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αυτοδύναμης επιλογής για σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο!»

Μίκα Ιατρίδη από Πάτμο και Λέρο: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αυτοδύναμης επιλογής για σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο!» Στην Πάτμο και τη Λέρο βρέθηκε η

©2020 radioproto.gr