Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Share This Post

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, με έγγραφη απάντηση -ενημέρωση προς τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, αναφέρεται στην στελέχωση του Ειρηνοδικείου Καλύμνου, ζήτημα που είχε αναδείξει με παρέμβασή του.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναγνωρίζει την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης με προσωπικό του Ειρηνοδικείου και συγκεκριμένα των δύο κενών οργανικών θέσεων.

Αναφέρει ότι στο πλαίσιο του Β΄ κύκλου κινητικότητας 2022 έχει κατατεθεί αίτημα και αναμένεται η σχετική έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη της μίας κενής οργανικής θέσης του κλάδου ΥΕ Επιμελητών Δικαστηρίων του Ειρηνοδικείου Καλύμνου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων του έτους 2023, έχει εγκριθεί η κάλυψη μιας (1) θέσης του κλάδου Γραμματέων του Ειρηνοδικείου Καλύμνου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώνει τον κ. Κόνσολα, ότι η στελέχωση πλέον των δικαστικών υπηρεσιών θα διενεργείται μέσω της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κατόπιν επιλογής με γραπτό διαγωνισμό.

Ο πρώτος διαγωνισμός για την επιλογή εκπαιδευομένων που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων θα πραγματοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2023.

Ο Μάνος Κόνσολας στην παρέμβασή του είχε επισημάνει το πρόβλημα αλλά και το γεγονός ότι στο Ειρηνοδικείο Καλύμνου υπηρετεί μία μόνο υπάλληλος, με αποτέλεσμα όταν κάνει χρήση της άδειάς της, να μεταβαίνουν στην Κάλυμνο υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Κω προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του το Ειρηνοδικείο Καλύμνου.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Αύριο Δευτέρα το τελευταίο αντίο στον Βαλεντίνο

Αύριο Δευτέρα το τελευταίο αντίο στον Βαλεντίνο Αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου θα αποχαιρετήσουν η οικογένειά του, φίλοι και γνωστοί τον 36χρονο συμπολίτη μας Βαλεντίνο Ζώγα

Ενημέρωση

Τη δέσμευση να δοθεί το όνομα του Δημήτρη Παπούλη στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κω

Τη δέσμευση να δοθεί το όνομα του Δημήτρη Παπούλη στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κω Τη δέσμευση να δοθεί το όνομα του Δημήτρη

©2020 radioproto.gr is made with by