ΔΗΜ.Τ.Ο. Κω Νέας Δημοκρατίας: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Share This Post

 

ΔΗΜ.Τ.Ο. Κω Νέας Δημοκρατίας: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Ακόμη και σήμερα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να ξεπεράσουν τις ιδεοληπτικές τους αγκυλώσεις και παραμένουν προσκολλημένα στο χθες.

Εκεί που άλλωστε ανήκουν.

Σε μακροσκελή τους ανακοίνωση ομιλούν για το ζήτημα του προσφυγικού και αναφέρονται μόνο σε πρόσφυγες, πουθενά σε παράνομους μετανάστες.

Ξεχνούν ότι το προσφυγικό συνδέεται άρρηκτα με το μεταναστευτικό και ότι πλέον τα νησιά μας αντιμετωπίζουν κυρίως μεταναστευτικό πρόβλημα.

Ομοίως, ξεχνούν τις τεράστιες ευθύνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας.

Πάντως συμφωνούμε ότι οι πολίτες έχουν μνήμη.

Όλοι θυμόμαστε:

Ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που επέλεξε να εγκλωβίσει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας, δεσμεύοντας διεθνώς τη χώρα μας να γίνεται στα νησιά η καταγραφή και η κρίση των αιτήσεων ασύλου των παρανόμως εισελθόντων στην Ελλάδα. Άμεση συνέπεια αυτού είναι η Τουρκία να μην δέχεται επιστροφές παράνομων μεταναστών που έχουν μετακινηθεί από τα νησιά στην ενδοχώρα. Αλλά, βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται ότι υπάρχουν παράνομοι μετανάστες.

Ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που αυθαίρετα οικειοποιήθηκε το μεγαλείο της ανθρωπιάς στοιβάζοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε πόλεις και χωριά της ακριτικής Ελλάδας, αφήνοντας τους να ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες και επιβαρύνοντας τις τοπικές κοινωνίες.

Ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που επέτρεψε σε διάφορες ΜΚΟ να δρουν ανεξέλεγκτα.

Ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που ουδέποτε συζήτησε με τους Κώους και τις Κώες και επέδειξε πρωτοφανή εμπαιγμό απέναντι στην τοπική

κοινωνία με κορυφαία στιγμή την διά ελικοπτέρου περιφορά του τότε Υπουργού Άμυνας για την κατασκευή του Hot Spot.

Ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε 3 έτη έκανε μόλις 1806 επιστροφές στην Τουρκία και απορρόφησε μόλις το 22% των κοινοτικών κονδυλίων.

Βέβαια, για το ΣΥΡΙΖΑ ήταν προτεραιότητα η πολιτική των ανοικτών συνόρων.

Αρκετά. Από τον περασμένο Ιούλιο η χώρα έχει μία κυβέρνηση που σε κάθε τομέα έχει σχεδιασμό και στόχους.

Ήδη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε νέο νόμο για τις διαδικασίες ασύλου που εφαρμόζεται από την 1-1-2020.

Με το νέο νόμο επιταχύνονται οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, ώστε να υπάρχει απόφαση εντός μερικών εβδομάδων αντί ετών όπως γινόταν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

Οι παρανόμως εισελθόντες στη χώρα μας που υποβάλουν αίτηση ασύλου κρατούνται για χρονικό διάστημα 25 ημερών. Στη συνέχεια, επιτρέπεται η ελεγχόμενη έξοδος από το κέντρο, πλην όσων κριθεί με βάση αδιάσειστα στοιχεία ότι επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, οι οποίοι θα συνεχίσουν να κρατούνται για χρονικό διάστημα 50 συν 50 ημερών.

Με την κρίση των αιτήσεων τους, όσοι δεν λάβουν άσυλο επιστρέφονται στην Τουρκία και όσοι λάβουν άσυλο προωθούνται στην ενδοχώρα.

Έτσι, αντί της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί τώρα στα ΚΥΤ και τα ΠΡΟΚΕΚΑ, θα υπάρχουν κλειστές δομές που δεν θα επηρεάζουν τα γειτονικά χωριά και παράλληλα διασφαλίζεται η υγεία και ασφάλεια των διαμενόντων σε αυτές.

Σημειωτέον ότι εντός 10 μόλις ημερών που επανασυστάθηκε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη κάνει 3 αποστολές επιστροφής παράνομων μεταναστών στην Τουρκία.

Κυρίως, όμως, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν κρύβεται ούτε παίζει παιχνίδια σε βάρος των νησιωτών.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Νότης Μηταράκης, με την ανάληψη των καθηκόντων του βρέθηκε σε όλα τα νησιά που αντιμετωπίζουν

το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα. Συμμετείχε στα δημοτικά συμβούλια όλων των νησιών. Μίλησε με τους φορείς. Τους παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο. Άκουσε τις απόψεις τους. Έκανε διάλογο μαζί τους.

Κάτι που δεν έγινε ποτέ από το 2015 μέχρι σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύουν στην ειλικρινή σχέση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους πολίτες.

Και για αυτό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι και θα είναι κοντά στον πολίτη και στα προβλήματά του. Με σχέδιο, πρόγραμμα και λύσεις.

Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να αφήσουν τις ιδεοληψίες τους, να αναλογισθούν τα λάθη τους και να γίνουν επιτέλους μία χρήσιμη αντιπολίτευση.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κώστας Καΐσερλης: Τι δηλώνει με την ολοκλήρωση των δικαστηρίων που αφορούν τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

  Κώστας Καΐσερλης: Τι δηλώνει με την ολοκλήρωση των δικαστηρίων που αφορούν τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Αγαπητοί φίλοι, Αυτές τις ημέρες μετά από δέκα χρόνια,

Ενημέρωση

Ο Προέδρος Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλή καταγγέλλει για δολιοφθορά σε δένδρο στο παραλιακό μέτωπο στο Τιγκάκι

  Ο Προέδρος Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλή καταγγέλλει για δολιοφθορά σε δένδρο στο παραλιακό μέτωπο στο Τιγκάκι Κάποιοι είστε απαράδεκτοι!!! Τζάμπα μάγκες λυπάμαι. Στην πρόσφατη κακοκαιρία

©2020 radioproto.gr is made with by