ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ: ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ: ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

Είμαι υποχρεωμένος μετά από τα πρόσφατα δημοσιεύματα τα γεμάτα ψεύδος, υποκρισία και τραμπουκισμό που ακολούθησαν την κλήση σε απολογία ενός εργαζομένου στο Δήμο μας, να κάνω μια αναφορά στην αλήθεια. Ποτέ δεν απαντώ στο τίποτα, ούτε κάνω το λάθος να λογομαχώ με ανθρώπους των οποίων την άποψη δεν σέβομαι. Είμαι υποχρεωμένος ως Δήμαρχος και όχι ως ιδιώτης, να υπερασπιστώ τα του Δήμου. Είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ την αλήθεια. Είναι σίγουρο ότι ο χρόνος εργάζεται πάντα υπέρ της αλήθειας. Η ίδια η ιστορία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η νικήτρια αλήθεια, η εξαγνισμένη και εξιδανικευμένη από το χρόνο, «η αλήθεια ισχυρόν ώστε πάντων επικρατεί», έγραψε ο Ισοκράτης.  Όσον αφορά το πρόσωπο μου, μιας και γίνεται αναφορά και σε προσωπικό επίπεδο, έχω μια πολιτική και επιστημονική πορεία χρόνων.  Δεν έχω ανάγκη να υπερασπιστώ τον εαυτό μου γιατί τη σήμερον ημέρα υπάρχει προσβάσιμη πληροφόρηση για όλους τους πολίτες. Είναι προκλητικό άτομα που προκάλεσαν ζημιά στον Δήμο να μας κουνούν το δάκτυλο και να  προσπαθούν να σώσουν αυτό που κατέστρεψαν με απώτερο σκοπό τον πλουτισμό.

Αποδεικνύεται από την στάση τους που αντί να προβούν σε ενέργειες για να συμβάλουν στην πρόοδο της Νισύρου έχουν περάσει στην αρένα της διασποράς ψευδών ειδήσεων με απειλές και εκβιασμούς. Ολόκληρη η κοινωνία των απανταχού Νισύριων γνωρίζει, και γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβη στο παρελθόν, στο κοντινό και τα πιο μακρινό, γνωρίζει πολλά πράγματα…. Με τις άναρθρες κραυγές δεν μπορούν να σβήσουν τα αποτυπώματα της διαφθοράς. Ωστόσο, στο βωμό των επικοινωνιακών τακτικών για τη διαστρέβλωση της αλήθειας και την προώθηση των προσωπικών συμφερόντων, δεν ορρωδούν προ ουδενός.

Σήμερα  είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Το θέατρο του παραλόγου των τελευταίων 5 χρόνων συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Είναι η ίδια ομάδα ατόμων και χρησιμοποιούν τις ίδιες τακτικές με στόχο να επαναφέρουν την Νίσυρο στο παλιό καθεστώς της τιμολογημένης απραξίας. Τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που ακούγεται στην Νισύρικη κοινωνία ότι ξόδεψαν για την εξαγορά συνειδήσεων στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, δεν έφτασαν για να πετύχουν το στόχο τους, την άλωση του ταμείου του Δήμου. Τώρα επιδίδονται σε ανταρτοπόλεμο με καταγγελίες και δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα για να πλήξουν το κύρος της Νισύρου, του Δημοτικού Συμβουλίου και κυρίως του Δημάρχου, του μεγαλύτερου εχθρού των προσωπικών συμφερόντων τους. Οι μέθοδοι τους ραφινάρονται με το χρόνο. Τώρα επιστρατεύουν ένα δυό αχυράνθρωπους από το υπαλληλικό δυναμικό του Δήμου, σε εντεταλμένη υπηρεσία για να διασπείρουν ψεύδη και να καταγγείλουν την δήθεν αντεργατική πολιτική της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου. Είναι μια γνωστή δοκιμασμένη μέθοδος που χρησιμοποιείται από τους κάθε είδους τσαρλατάνους για να προωθήσουν τη διχόνοια και να επιτύχουν το σκοπό τους, που είναι οικονομικά συμφέροντα. Η ευκαιρία δόθηκε με την ποινή σε δημοτικό υπάλληλο για την μη εκτέλεση των καθηκόντων του και την ανάρμοστη συμπεριφορά του. Η ποινή δημοσιεύθηκε στο διαύγεια και ο καθένας έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο,

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A64%CE%93%CE%A9%CE%9A%CE%9C-%CE%995%CE%A7?inline=true , όπως έχει πρόσβαση σε όλες τις αποφάσεις του Δήμου και του Δημάρχου.

Ο υπάλληλος έχει το δικαίωμα να ασκήσει ένσταση ενώπιον του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου.

Στα άτομα που ανατέθηκε η αποστολή για την λασπολογία και την δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων για τη δημοτική αρχή χρησιμοποίησαν τα σύμβολο του συλλόγου των εργαζομένων, ο οποίος είναι σύλλογος σφραγίδα, χωρίς καταστατικό, και  χωρίς να ρωτήσουν κανένα από το ΔΣ, και φυσικά χωρίς να γνωρίζει κανείς από τους εργαζόμενους τίποτα. Το παίζουν εκπρόσωποι των εργαζομένων αλλά στην ουσία εκπροσωπούν τον εαυτό τους, τα συμφέροντα των εντολοδόχων τους και τα προσωπικά τους συμφέροντα. Δημοσίευσαν προσβλητικά κείμενα για τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο για τα οποία θα λογοδοτήσουν και στο ποινικό δικαστήριο και στο διοικητικό. Κείμενα απρεπή, απειλητικά και με πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Τα  άτομα αυτά είναι απομονωμένα από τους συναδέλφους τους και δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με τα αιτήματα των εργαζομένων ούτε με τις επιτυχίες της Δημοτικής αρχής στην εξασφάλιση ανταποδοτικών οφειλών του δημοσίου που περικόπηκαν με την εφαρμογή των μνημονίων από το 2011 (https://www.rodiaki.gr/article/437814/o-dhmos-nisyroy-sto-pleyro-twn-ypallhlwn-toy ). Κατόρθωσαν όμως με τα ψεύδη τους να παρασύρουν την ΠΟΕ-ΟΤΑ στο να προβεί σε μια σειρά ανακοινώσεων ενάντια στο Δήμαρχο της Νισύρου χωρίς να μπούν στον κόπο να διαβάσουν τους λόγους εφαρμογής του Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων βάσει του οποίου επιβλήθηκε η ποινή στον εργαζόμενο.

Δεν είδα καμμιά ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την μεγάλη επιτυχία του Δήμου Νισύρου στην καταβολή του ποσού των 53.148,00 ευρώ σε 16 υπαλλήλους,  προσωπικό με σύμβαση αορίστου χρόνου, για τον 13ο και 14ο μισθό που τους  αφαιρέθηκαν από το 2011 έως το 2017. Δεν έχω δεί καμμιά ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα δεκάδες έργα που ανακοινώνονται από τον Δήμο Νισύρου. Ούτε έχω δεί καμμιά ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την πολιτική του Δήμου όσον αφορά τους υπαλλήλους του δήμου με σοβαρά προβλήματα υγείας και για την πολιτική του δήμου για τους υπαλλήλους που είναι ΑΜΕΑ. Ούτε φαίνεται να τους ενδιέφερε το γεγονός ότι ο Δήμος μας δημιούργησε 11 θέσεις εργασίας τετράμηνης διάρκειας για να βοηθήσει την κοινωνία της Νισύρου με την  οικονομική κρίση που δημιουργήθηκε λόγω του κορονοϊού, και προχωρούμε στη δημιουργία νέων θέσεων.

Καταγγέλλουν το Δήμαρχο για ιδιωτικοποίηση του νερού, κάτι που δεν έχει ποτέ ειπωθεί. Χρησιμοποιούν ψεύδη που τους μεταφέρουν χωρίς να ελέγξουν την πραγματικότητα.  

Κάνουν καταγγελίες για παραβιάσεις δικαιωμάτων των εργαζομένων χωρίς να γίνεται ποτέ αναφορά στις υποχρεώσεις τους για το κοινό καλό και για την δημόσια υγεία, υποχρεώσεις για τις οποίες αμείβονται σε μόνιμες θέσεις εργασίας. 

Όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Πατριωτικής Ενωτικής Κίνησης Αναγέννησης της Νισύρου, όλοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είμαστε μια γροθιά και αγωνιζόμαστε για την πρόοδο της Νισύρου μας. Η ανοχή μας απέναντι στην κάθε είδους λασπολογία και την διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι μηδενική.

 

Χριστοφής Ι. Κορωναίος

Δήμαρχος Νισύρου

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος Ατελείωτες ουρές ταλαιπωρίας σε συνθήκες καύσωνα για εκατοντάδες επισκέπτες στην Σενγκεν  περιμένοντας τον έλεγχο

Ενημέρωση

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών Κατασχεθήκαν 7 πλαστά δελτία ταυτότητας Συνελήφθησαν το μεσημέρι (16 Ιουλίου 2024) στην Κω,

©2020 radioproto.gr