Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο αιγιαλός και η παραλία στο Λακκί Λέρου για πρώτη φορά από τη μεταπολεμική περίοδο

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο αιγιαλός και η παραλία στο Λακκί Λέρου για πρώτη φορά από τη μεταπολεμική περίοδο

ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΡΙΟΓΡΑΜΜΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΟΡΙΟΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΛΑΚΚΙΟΥ ΝΗΣΟΥ ΛΕΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ο Δήμαρχος Λέρου κ Μιχάλης Κόλιας, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη δημοσίευση του ΦΕΚ 6 Νοεμβρίου 2023, με την οποία καθορίζεται ο αιγιαλός και η παραλία στο Λακκί για πρώτη φορά από τη μεταπολεμική περίοδο. Μετά από επίπονες και μακροχρόνιες προσπάθειες, αφού είχαμε να αντιμετωπίσουμε το τέρας τις γραφειοκρατίας, προβλήματα του Ιταλικού κτηματολογίου και γενικότερα αγκυλώσεις της νομοθεσίας καταφέραμε και πλέον ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου διαθέτει την πολυπόθητη και απαιτούμενη χάραξη Αιγιαλού και παραλίας.

Η εξέλιξη αυτή, μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιηθούν σημαντικά έργα, όπως αυτό της αποκατάστασης και επέκτασης του κεντρικού λιμένα Λακκίου το οποίο έχει δρομολογηθεί, τη διαχείριση του λιμένα και των υπολοίπων χώρων από το λιμενικό ταμείο που σημαίνει περισσότερα έσοδα σε αυτό, αλλά παράλληλα και την κατοχύρωση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη αφού πλέον νόμιμα θα μπορούν να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα. Τέλος, κάθε άλλο έργο στο θαλάσσιο χώρο θα μπορεί να υλοποιηθεί, το οποίο μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί.

Ο κ. Κόλιας, ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν για πολλά χρόνια για την επίτευξη του στόχου, ο οποίος πλέον ανοίγει διάπλατα τους ορίζοντες για ανάπτυξη όχι μόνο του θαλάσσιου χώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Λακκιού.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Πρόγραμμα «Ιπποκράτης» για την αναβάθμιση της υγειονομικής κάλυψης των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα

Πρόγραμμα «Ιπποκράτης» για την αναβάθμιση της υγειονομικής κάλυψης των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα   Υπεγράφη, σήμερα, η προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

©2020 radioproto.gr