Δημιουργείται σύλλογος εθελοντών πυροσβεστών στη Λέρο. Δεντροφύτευση στο καμένο δάσος. Τι δήλωσε ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου στο Ράδιο Πρώτο 91.5

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Λέρου κ. Τάσος Τσαχουργιανίδης μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο Ράδιο Πρώτο 91.5 για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή και τα όσα συνέβησαν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο ο οποίος είναι παράλληλα και πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Λέρου, η φωτιά έκαψε μία αρκετά μεγάλη έκταση ενώ χρειάστηκε να εκκενωθεί το νοσοκομείο όπως αποφασίστηκε από την πολιτική προστασία και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Μάλιστα την ώρα που ξεκίνησε η πυρκαγιά στη Μερικιά από νεαρό μετανάστη που διαμένει στο Χοτ Σποτ ο οποίος και συνελήφθη, ο κ. Τσαχουργιανίδης συνομιλούσε με τον βουλευτή Γιάννη Παππά στο τηλέφωνο.

Αμέσως ο βουλευτής έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και έτσι πυροσβεστικές δυνάμεις από άλλες περιοχές κινητοποιήθηκαν και κατάφεραν αν σβήσουν την φωτιά. Ο πρόεδρος των εργαζομένων όμως εξέφρασε την αγανάκτησή του στο Ράδιο Πρώτο καθώς παρά το γεγονός ότι υπάρχει θεραπευτήριο, νοσοκομείο, Χοτ Σποτ που φιλοξενεί 1.500 παραπάνω από όσους μπορεί, καμία αρμόδια αρχή δεν έχει φροντίσει για την πυροπροστασία της Λέρου.

Μάλιστα με την βοήθεια ομογενών, η Ένωση Υπαλλήλων του Θεραπευτηρίου λαμβάνει την πρωτοβουλία και ιδρύει σύλλογο πυροσβεστών στο νησί προκειμένου να θωρακιστεί το νησί της Άρτεμις.

Επίσης, θα γίνει εθελοντική δεντροφύτευση στην Μερικιά προκειμένου να αναπνεύσει και να ζωντανέψει ξανά η περιοχή που κάηκε δυστυχώς από εγκληματική αμέλεια.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by