Δημιουργείται μονοθέσιο δημοτικό σχολείο στις Φυλακές Κω

Δημιουργείται μονοθέσιο δημοτικό σχολείο στις Φυλακές Κω

Πηγή: www.vimatisko.gr

Είμαστε οριακά προς τα πάνω ,στριμωγμένα και προσπαθούμε ακόμα και κάτω αυτές τις συνθήκες με τους υπεράριθμους κρατούμενους να διαχειριστούμε όσο καλύτερα γίνεται τη κατάσταση’’ δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο διευθυντής των Δικαστικών Φυλακών Κω, Γιώργος Δέμος.

Σήμερα στο κατάστημα κράτησης της Κω, το μοναδικό στο Ν. Αιγαίο, συνεχίζουν να «στριμώχνονται» 95 άτομα σε τρείς θαλάμους των οποίων η χωρητικότητα δεν ξεπερνά τα πενήντα (από 15 σε κάθε θάλαμο) γεγονός που αναπόφευκτα δυσκολεύει τη διαβίωση των εγκλείστων που προέρχονται όχι μόνο από τα νησιά του Ν. Αιγαίου αλλά από όλη τη χώρα ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των αλλοδαπών.

Συνεχείς είναι οι προσπάθειες μετεγκατάστασης σε άλλα καταστήματα προκειμένου να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες οι κρατούμενοι ,σύμφωνα με τον κ Δέμο ο οποίος μας ενημέρωσε για την ίδρυση μονοθέσιου δημοτικού σχολείου στις Φυλακές με τα μαθήματα να ξεκινούν αρχές του χρόνου .

‘’Θα αποκτήσουμε και εμείς ,όπως τα μεγάλα σωφρονιστικά καταστήματα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, πρώτα δημοτικό και αν πάει καλά θα ακολουθήσουν και υψηλότερες βαθμίδες, προγράμματα κατάρτισης και άλλες δραστηριότητες τις οποίες κυρίως λόγω χώρου έχουν στερηθεί οι κρατούμενοι’’ ανέφερε ο κ Δέμος .

Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα μαθήματα είκοσι άτομα  ενώ θα προηγηθεί διαδικασία ένταξης για αλλοδαπούς που  μιλούν την ελληνική γλώσσα.

‘’Δεν θα υπάρχει πλέον η αδράνεια του εγκλεισμού γιατί καθένας αναζητά τρόπους και δρόμους διαφυγής και η γνώση είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί, όταν μάλιστα δεν υπάρχουν άλλες δραστηριότητες πέραν των αθλητικών ‘’υπογράμμισε  ο κ Δέμος

Παράλληλα ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους συμπατριώτες από Κάλυμνο, Κω, Ρόδο και άλλες περιοχές που βοηθούν και ανταποκρίνονται πάντα στη κάλυψη αναγκών του καταστήματος.

‘’Καλοδεχούμενες  είναι πάντα οι προσφορές ,ιδιαίτερα σε είδη ατομικής υγιεινής κλινοσκεπάσματα ,πετσέτες και στρώματα που συνήθως μας παρέχουν ξενοδόχοι ‘’σημείωσε ο διευθυντής των Δικαστικών Φυλακών Κω.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Στο 3ο Kos Youth Festival o Α.Ο Πυλίου

Στο 3ο Kos Youth Festival o Α.Ο Πυλίου Στο 3ο Kos Youth Festival θα βρεθεί και φέτος η ομάδα του Α.Ο Πυλίου στο τουρνουά που

Πολιτική

Ερώτηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις ανάγκες των Αστυνομικών Διευθύνσεων και Υποδιευθύνσεων Δωδεκανήσου

Ερώτηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις ανάγκες των Αστυνομικών Διευθύνσεων και Υποδιευθύνσεων Δωδεκανήσου Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής

©2020 radioproto.gr