Δημιουργία Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων και στο νησί της Κω ζητά ο Βασίλης Α Υψηλάντης

Δημιουργία Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων και στο νησί της Κω ζητά ο Βασίλης Α Υψηλάντης

Την δημιουργία Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων και στο νησί της Κω ζητά, με κοινοβουλευτική Ερώτηση, ο Κοσμήτορας της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου ο Βασίλης Α Υψηλάντης. Στην ερώτηση αναφέρεται στο γεγονός ότι στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ιδρύεται μόνο μία μονάδα στο νησί της Ρόδου ενώ σύμφωνα με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δωδεκανήσου, παρόμοια ανάγκη υπάρχει και στο νησί της Κω.

 Το πλήρες κείμενο της κοινοβουλευτικής ερώτησης είναι το ακόλουθο:

 «Προς τον Αξιότιμο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 Με υπουργική τροπολογία που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας – Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών και άλλες επείγουσες διατάξεις, δημιουργήθηκαν 10 νέες Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων, επταετούς θητείας, με αποστολή τη συνδρομή στην εκτέλεση έργων δασοπροστασίας έναντι κινδύνου πυρκαγιάς, την υποστήριξη κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων κατάσβεσης, μέσω εξειδικευμένων πεζοπόρων και αερομεταφερόμενων τμημάτων και χρήσης ειδικών μηχανοκίνητων μέσων και μηχανημάτων έργου, τη συνδρομή στην πρόληψη και αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές και λοιπές καταστροφές. Πέραν όμως των προαναφερθέντων καθηκόντων τους, θα παρέχουν έπειτα από κατάλληλη εκπαίδευση συνδρομή και σε αστικά συμβάντα.

Σε όλη την περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα & Κυκλάδες) προβλέφθηκε η δημιουργία μόλις μιας Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων με έδρα τη Ρόδο, όπως επισημαίνεται και από την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δωδεκανήσου.

 Κατόπιν των ανωτέρω,

 Ερωτάται ο αξιότιμος Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας,

 Εάν το Υπουργείο σχεδιάζει σε δεύτερη φάση τη δημιουργία Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων και στη νήσο Κω, δεδομένης της σπουδαιότητας και της πολυεπίπεδης αποστολής της Ειδικής αυτής Μονάδας.

 Ο ερωτών Βουλευτής

 Βασίλης Α. Υψηλάντης »

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα μετο Έκτακτο Δελτίο Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που ισχύει έως  αύριο Τετάρτη 24-04-2024

©2020 radioproto.gr