Δημήτρης Πικιώνης: τι όφελος έχουν τα νησιά μας από τις τόσες επιδοτήσεις σε ιδιώτες χωρίς παράλληλη επέκταση και βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των πολιτών?

Δημήτρης Πικιώνης: τι όφελος έχουν τα νησιά μας από τις τόσες επιδοτήσεις σε ιδιώτες χωρίς παράλληλη επέκταση και βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των πολιτών?

Αλήθειες! -Όταν θα μείνουμε χωρίς νερό,-αν καεί και το τελευταίο δέντρο και σβήσει η φωτια στην θάλασσα όπως στην Ρόδο,- αν πνιγούμε στο σκουπίδι-ο ΧΑΔΑ είναι ήδη υπερπλήρης, -αν μας πάρουν και τις υπόλοιπες παραλίες- τα beach bar επεκτείνονται ήδη ανεξέλεγκτα- -αν χάσουμε και τα τελευταία ίχνη της βιομηχανικής κληρονομιάς μας-ήδη η νέα ΑΒΙΚΩ χάθηκε με τα τελευταία ίχνη βιομηχανικής κληρονομιάς μας με τις ευλογίες της προηγούμενης δημοτικής Αρχής,- αν πληρώσουμε από την τσέπη του Δήμου μας 10 επεκτάσεις βιολογικών για να μην πνιγούμε στο σκατό-ανεπεξέργαστα σχεδόν καταλήγουν στην θάλασσα τα λύματα και βρωμοκοπάει όλο το καλοκαίρι ο τόπος,- αν γεμίσουμε τα καημένα βουνά μας με ανεμογεννήτριες ,-αν πνιγούμε σαν την Καρδίτσα και τον Βόλο,-αν χάσουμε όλη την καλλιεργήσιμη γή μας σπέρνωντας φωτοβολταικά, αντί να τα βάλουμε στις ταράτσες και τα πάρκιγκ,πόσες ακόμα κλίνες αντέχουν τα νησιά μας και θα μας φτάσει το νερό σε συνθήκες ανομβρίας-ήδη ο υδροφόρος ορίζοντας έχει κατέβει σε επικίνδυνα όρια-και ουδείς τολμάει να βάλει υδρόμετρα στις παράνομες γεωτρήσεις-αν μας στίψουν μέχρι το μεδούλι ασύδοτοι ξένοι δήθεν επεδυτές εργοδότες με κρατικές επιδοτήσεις, εχοντας τις πλάτες των τοπικών αρχόντων-όπως γίνεται χρόνια τώρα ήδη, τότε θα ξυπνήσουμε και θα αναζητήσουμε τον παράδεισο που ξοδέψαμε και αναλώσαμε πίσω! Οι αυτοδιοικητικές εκλογές τελείωσαν και από κανέναν δεν ακούσαμε μια λέξη για αυτά! δεν τους αφορούν φαίνεται! -Με πράσινο στον χάρτη οι αιτήσεις για αδειοδότηση ανεμογεννητριών στην Κω, με κιτρινο οι εγκεκριμένες-κάποιες ήδη λειτουργούν!Φταίω εγώ που φωνάζω λεύτερα βουνά -λεύτερα νησιά από πάρκα αιολικά!?Και επαναλαμβάνω το μεγάλο ερώτημα : Aνάπτυξη για ποιους? τους λίγους ή τους πολλούς και με χρήματα τίνων? Και τι όφελος έχουν τα νησιά μας από τις τόσες επιδοτήσεις σε ιδιώτες χωρίς παράλληλη επέκταση και βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των πολιτών?

Συγκρίνετε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν στην Κω το καλοκαίρι με αυτές της Νισύρου που μας πήρε το σκάλπ που λένε !

Τι να την κάνεις την αναπτυξη και επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων-πολύ σωστά κινήθηκε ο ΔΟΠΑΒΣ , όταν τα ερασιτεχνικά σωματεία στερούνται τους στοιχειώδεις οικονομικούς πόρους από πολιτεία(το περίφημο μητρώο της ΓΓΑ παραμένει κλειστό ακόμα και για τα σωματεία που εντάχθηκαν σε αυτό τα προηγούμενα χρόνια και το στήριξαν), περιφέρεια και Δήμους με παντελώς κομμένες ακόμα και τις επιδοτήσεις που έπαιρναν κάποτε για τις νησιωτικές μετακινήσεις !

Καλή επιτυχία στο έργο όλων των εκλεγέντων σε θέσεις ευθύνης και ας λάβουν υπόψιν τους τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των πολιτών για τον χαρακτήρα της ανάπτυξης που χτίζουν και την φέρουσα ικανότητα των νησιών

Δημήτρης Πικιώνης

Μέλος ΔΣ ΔΟΠΑΒΣ ΚΩ,

 

τ. δημοτικός σύμβουλος Κω με ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

τ.. Πρόεδρος ΠΑΟΚ ΚΩ &ΚΙΛΕΚΩ

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Πρόγραμμα «Ιπποκράτης» για την αναβάθμιση της υγειονομικής κάλυψης των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα

Πρόγραμμα «Ιπποκράτης» για την αναβάθμιση της υγειονομικής κάλυψης των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα   Υπεγράφη, σήμερα, η προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

©2020 radioproto.gr