Οριστική λύση, στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί για τη φιλοξενία των παιδιών προσχολικής ηλικίας στην Κω, δρομολογήθηκε σήμερα, μετά από ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Κω.

Παράλληλα προσδιορίστηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι στο γραφείο Δημάρχου, συζητήθηκαν αναλυτικά οι δυνατότητες επίλυσης του προβλήματος που έχει δημιουργήσει αναστάτωση σε δεκάδες οικογένειες συμπολιτών μας και οι ενδεδειγμένες διαδικασίες.

Παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Κασσιώτη Γεωργία, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χατζηχριστοφής Παναγιώτης, η Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κω κ. Ψύρη Μαρία, οι Προϊστάμενοι Νηπιαγωγείων και η υπάλληλος του ΔΟΠΑΒΣ κ. Χατζηπέτρου Αιμιλία.

Συγκριμένα:

Μέχρι σήμερα, στη Δημοτική Ενότητα Κω 165 προνήπια και 20 νήπια δεν έχουν βρει θέση στα δημόσια νηπιαγωγεία.

Μόλις σήμερα το μεσημέρι εγκρίθηκε από την Επιτροπή Καταλληλότητας σχολικών κτιρίων η καταλληλότητα ιδιωτικού κτιρίου (πρώην ¨Στοργή¨ πλησίον τράπεζας Πειραιώς). Με αυτό τον τρόπο θα φιλοξενηθούν εκεί 60 παιδιά.

Στο κτίριο του 7ου Δημοτικού σχολείου, επί της οδού Κοραή (παράρτημα 3ου νηπιαγωγείου), σε δύο αίθουσες θα ενταχθούν 40 παιδιά.

Τα υπόλοιπα 85 παιδιά, θα φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας.

Αυτό είναι δέσμευση και ήδη έχει δοθεί από το Δήμαρχο Κω η σχετική εντολή για την προετοιμασία των αιθουσών.

Όσον αφορά στη διαδικασία απορρόφησης των (60+40) =100 παιδιών, θα πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση τις αμέσως επόμενες ημέρες στη Ρόδο, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τριμελή επιτροπή. Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας εκπρόσωπος του Δήμου Κω θα παρίσταται στην κλήρωση.

Για τα 85 παιδιά, μετά την κλήρωση, θα υπάρξει τηλεφωνική ενημέρωση από το ΔΟΠΑΒΣ στους γονείς των παιδιών για την εγγραφή τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Παράλληλα, ο Δήμος Κω διεκδικεί άμεσα την έκδοση vouchers για τα 85 παιδιά από το υπουργείο Παιδείας μέσω της συμπληρωματικής πρόσκλησης της ΕΕΤΑΑ στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής ζωής».

Η νέα Δημοτική Αρχή, με αίσθηση της ευθύνης, όπως άλλωστε έπραξε και τους προηγούμενους μήνες, αν και δεν είχε αναλάβει επίσημα καθήκοντα, θα υλοποιήσει έγκαιρα τον προγραμματισμό της. Ώστε η επόμενη σχολική χρονιά να κυλήσει ομαλά χωρίς εκκρεμότητες, δίχως την αγωνία και την ταλαιπωρία οικογενειών συμπολιτών μας.

Γραφείο Τύπου

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by