Έχουν περάσει μόλις δυόμιση μήνες από τη στιγμή που η ιδέα για ίδρυση νέου αθλητικού συλλόγου πήρε σάρκα και οστά και ο Α.Σ. ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΩ, αποτελώντας την προσπάθεια ανθρώπων του νησιού μας που αγαπούν την καλαθοσφαίριση, έχει καταφέρει να ολοκληρώσει μια σειρά διαδικασιών ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια, σε χρόνο που αποτελεί ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Σε διάστημα 45 μόλις ημερών από την κατάθεση της αίτησης ίδρυσής του, ο Σύλλογος ενεγράφη στο Μητρώο Μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Με κύριο σκοπό τη συστηµατική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των νέων αθλητών του για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες, πάντα όμως µε παράλληλη ανάπτυξη και διάδοση του αθλητικού ιδεώδους, εκπονήθηκε, έγινε αποδεκτός από το Δ.Σ και εστάλη στην Ε.Ο.Κ. για έγκριση, ο Εσωτερικός Κανονισμός των Τμημάτων Υποδομής του Συλλόγου. Ακολουθώντας τη δομή και λειτουργία πρότυπων Ακαδημιών στο χώρο της καλαθοσφαίρισης, ο κανονισμός αναλύει τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου με πολλές καινοτόμες αποφάσεις για τα τοπικά δεδομένα, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στη συμμετοχή αποκλειστικά εφήβων στην ανδρική και αντιστοίχως νεανίδων στη γυναικεία ομάδα, αλλά και στο δικαίωμα που έχουν οι αθλητές να αποχωρήσουν από τις ακαδημίες του Συλλόγου, οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν χωρίς καμία απολύτως δέσμευση, παίρνοντας το δελτίο αθλητή και όντας ελεύθεροι να μεταγραφούν σε οποιοδήποτε σύλλογο της αρεσκείας τους.

Έχοντας εξασφαλίσει γραφεία εντός του κλειστού γυμναστηρίου Κω για τις εγγραφές των αθλητών-μελών και παραλάβει εγκαίρως για τους μικρούς μας αθλητές προπονητικές εμφανίσεις, τσάντες και φόρμες οι οποίες δίνονται δωρεάν, τα τμήματα υποδομών του Α.Σ ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΩ έχουν ήδη ξεκινήσει προπονήσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω για την περίοδο 2019-2020 (από 5-8-19) διαθέτοντας έναν από τους επαρκέστερους και πιο ακριβούς προπονητικούς εξοπλισμούς. Επιπλέον έχουν προγραμματιστεί για τον προσεχή Σεπτέμβριο, δύο μετακινήσεις στην Κάλυμνο με έξοδα του Συλλόγου, των τμημάτων που μέχρι τώρα έχουν διαμορφωθεί προκειμένου οι νέοι αθλητές και αθλήτριες να συμμετάσχουν σε φιλικούς αγώνες.

Επιδίωξη του Συλλόγου αποτελεί και η συμμετοχή σε Πρωταθλήματα, Τουρνουά και Φιλικά παιχνίδια τόσο εντός Δωδεκανήσου όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάληψη και διοργάνωση τουλάχιστον δύο Τουρνουά.

Το διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΩ, αποτελείται από επιφανείς ανθρώπους με θέληση να βοηθήσουν το σωματείο να αναπτυχθεί, προάγοντας το μπάσκετ στο νησί και δίνοντας κίνητρα στην νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

Καταλήγοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα στο Σύλλογο στηρίζοντάς τον, καθιστώντας την προσέλευση μέχρι στιγμής των νέων αθλητών πέρα από κάθε προσδοκία.

Θα παλέψουμε και θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών όλων όσων εμπιστευθούν και…. ακολουθήσουν το αστέρι.

Με εκτίμηση,

Εκ του Γραφείου Τύπου

Α.Σ. ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΩ

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by