Δίκτυο ανοικτών αγώνων για την ενίσχυση της νησιωτικότητας στα Δωδεκάνησα και η 7η Ποδηλατική Ανάβαση στον Πανορμίτη Σύμης που διοργάνωσε ο ΕΛΑΦΟΣ Ρόδου.

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

 

Δίκτυο ανοικτών αγώνων για την ενίσχυση της νησιωτικότητας στα Δωδεκάνησα και η 7η Ποδηλατική Ανάβαση στον Πανορμίτη Σύμης που διοργάνωσε ο ΕΛΑΦΟΣ Ρόδου.

Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο όταν η Πανδημία Covid-19 συνεχίζει να ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα παρόλο που έχει εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Οι συνωμοσίες για την Πανδημία και τους εμβολιασμούς καλά κρατούν ενώ οι συμπεριφορές των ανθρώπων επηρεάζονται αναλόγως των κύκλων επιρροής στους οποίους κινούνται. Οι “συμπεριφοριστές” της εποχής θα έχουν να λένε και να γράφουν θεωρίες για τις επόμενες δεκαετίες και εν μέσω όλων αυτών υπάρχει και η πραγματικότητα και ο ρεαλισμός της εποχής για τη συνέχιση και την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Προχωράμε μπροστά, αφήνουμε οτιδήποτε αρνητικό να ξεχαστεί όσο μπορούμε και βρίσκουμε λύσεις μέσα από τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας. Έχουμε μια νησιωτική Ελλάδα και αν μιλάμε για τα Δωδεκάνησα αναφερόμαστε στην νοτιότερη Περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης οπότε οφείλουμε να σκεφτόμαστε με κριτήριο την επιβίωση νησιών και νησιωτών σε όλα τα επίπεδα.

Στο επίπεδο του αθλητισμού η δημιουργία δικτύου ανοικτών αγώνων όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο κλπ στα νησιά μας για την ενίσχυση της νησιωτικότητας θα ήταν μια καλή πρόταση για παράλληλη ενίσχυση των μικρών νησιών. Το ήπιο κλίμα βοηθάει σημαντικά μιας και ο χειμώνας στα νησιά μας και τα τελευταία χρόνια θυμίζουν άνοιξη ή φθινόπωρο με υψηλές θερμοκρασίες και ζεστή θάλασσα.

Η δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των νησιωτών θα ενισχυθεί σημαντικά. Ενισχύονται χωρίς ιδιαίτερους κανόνες οι τοπικές οικονομίες που το έχουν ανάγκη ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Η εμπειρία μας από συμμετοχές σε τοπικά πρωταθλήματα ποδηλασίας στην Κω και στον Πανορμίτη Σύμης την χρονιά που διανύσαμε κατά τη διάρκεια του Covid-19 μας δίδαξε ότι με καλή θέληση μπορούν να διοργανωθούν καταπληκτικοί αγώνες σε μικρά και μεγάλα νησιά. Μας δίδαξε επίσης ότι οι νησιώτες αγαπούν τον αθλητισμό και την φιλοξενία αγώνων και αθλητών γιατί υπήρξε καλή φιλοξενία στην Κω και στον Πανορμίτη Σύμης.

Στον αντίποδα πολιτική βούληση χρειάζεται η ενίσχυση μετακίνησης αθλητών από και προς τα νησιά. Η δυσκολία εύρεσης δρομολογίων λειτουργεί ανασταλτικά όχι μόνο γιατί ταλαιπωρεί και επιβαρύνει τους αθλητές, κυρίως γιατί αποτρέπει την μετακίνησή τους από και προς τα νησιά που διοργανώνονται οι αγώνες.

Το παράδειγμα των αθλητικών ποδηλατικών μας Συλλόγων της Ρόδου και της Κω στο νησί του Πανορμίτη για την 7η Ανάβαση Πανορμίτη μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Αφενός τα παιδιά που συναγωνίζονται μεταξύ τους να βρίσκονται σε φιλικές παρέες στα διαλείμματα πριν και μετά τους αγώνες αλλά και των παραγόντων και κριτών και αφετέρου το ειδικό δρομολόγιο ακτοπλοϊκής γραμμής για τον αγώνα του Πανορμίτη από τη Ρόδο αλλά και η ναύλωση αντίστοιχου πλοίου από την Κω για τη μεταφορά των αθλητών στον Πανορμίτη και επιστροφή τους.

Οι μικροί ποδηλάτες των ομάδων της Ρόδου αποχαιρετούσαν από τα δωμάτια τους φίλους τους πλέον και ποδηλάτες των ομάδων της Κω την ώρα του αποχωρισμού και το αντίστοιχο κάνανε και οι ποδηλάτες της Κω. Αυτές οι εικόνες μας έμειναν και αυτές θέλουμε να βλέπουμε στο επόμενο διάστημα με τα παιδιά να μας δείχνουν τον δρόμο. Αφήνουμε τη μιζέρια, σκεφτόμαστε θετικά και αναπτυσσόμαστε στα νησιά μας αθλητικά.

Ελένη Ν. Καραγιάννη Απόφοιτη ΤΜΣ Παν.Αιγαίου, Απόφοιτη ΠΕΣΥΠ & ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ Ρόδου Αθλήτρια Τριάθλου

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών Κω: Ανησυχία για την συνεχιζόμενη ελλιπή στελέχωση της παθολογικής κλινικής

Σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών Κω: Ανησυχία για την συνεχιζόμενη ελλιπή στελέχωση της παθολογικής κλινικής Συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 24.06.2022 το ΔΣ του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών ΓΝ-ΚΥ Κώ

Advertorials

Ξεκίνησε η προπώληση για την παράσταση stand up comedy του Αλέξανδρου Τσουβέλα το Σάββατο 9 Ιουλίου στην Κώ στο Νέο Στάδιο Ανταγόρας

Ξεκίνησε η προπώληση για την παράσταση stand up comedy του Αλέξανδρου Τσουβέλα το Σάββατο 9 Ιουλίου στην Κώ στο Νέο Στάδιο Ανταγόρας Ήρθαν ξανά οι

©2020 radioproto.gr is made with by